Sözlük Monogram Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Monogram Nasıl Yapılır?

Monogram Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Monogram Nasıl Yapılır?

01.12.2021 - 03:08 | Son Güncellenme:

Güzel bir estetik yapı olarak öne çıkması ile beraber, monogram en merak edilen tasarımlar içerisinde gelir. Bir çizim olarak birçok farklı alfabe üzerinden de ele alınır. Peki Monogram nedir, TDK sözlük anlamı nedir? Monogram nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Monogram Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Monogram Nasıl Yapılır

Türkçede yer alan bir kelime olması ile beraber monogram, genel olarak harfler üzerinden estetik bir yapı altında ele alınır. Tabii aynı zamanda birçok değişik yazı birimi üzerinden de gerçekleştiğini ifade etmek mümkün.

Monogram Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit monogram, bir ya da daha fazla harfin veya değişik yazı birimlerinin tek bir simge oluşturmak adına kullanılmasıdır. Bunu gerçekleştirmek için ise harfler ya da değişik yazı birimleri, yan yana veya üst üste getirilir. Etkin ve düzgün bir nakış görüntüsü ortaya çıkar. Bu konuda uzman kişilerin ele almış olduğu estetik bir yapı altında kavisli şekilde yapılır. Böylece güzel bir bütünlük oluşturulmuş olur.

Monogram Nasıl Yapılır?

Monogram genel olarak bir ya da daha fazla harfi ile beraber farklı yazı birimlerinin ele alınması üzerinden gerçekleşir. Bu doğrultuda kullanılacak kalem ve benzeri yapının kalkmadan doğrudan tek bir simge oluşturması sağlanır. Genelde harfler ya da yazı birimleri yan yana ile beraber üst üste getirilerek bir bütünlük meydana getirilir. Böylece güzel bir estetik yapı ortaya çıkarılır.