Sözlük Serasker Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Serasker Kime Denir?

Serasker Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Serasker Kime Denir?

06.12.2021 - 03:51 | Son Güncellenme:

Tarihte kullanılan birçok sözcük günümüzde yerini çok daha farklı kelimelere bırakmıştır. Bu kelimelerin güncel hali herkes tarafından bilinse de, eski zamanlarda kullanılan terimlerde bilgi yetersizliği yaşanabiliyor. Serasker, Osmanlı Döneminde kullanılan bir kelimedir. Günümüzde ise anlamı herkes tarafından bilinmez. Serasker ne demek? TDK sözlük anlamı nedir? Serasker kime denir tüm detayları ile derledik.

Serasker Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Serasker Kime Denir

Serasker, Osmanlı Döneminde yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Serasker sözcüğü aslında birleşik kelimedir. Serasker kelimesi ser ve asker kelimelerinin bir araya gelmesinden oluşur. Burada ser, Farsça olup baş anlamına gelirken asker, Arapça kökenli bir kelimedir.

Serasker Ne Demek?

Serasker, dilimize farklı dillerden geçmiş bir kelimedir. Osmanlı Döneminde kullanılan bir unvan sözcüğüdür. Osmanlı Döneminde sadrazamlık görevinde bulunmasa dahi ordu komutanlığı yapan vezirlere denilmektedir.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Serasker kelimesinin TDK sözlük anlamı, askerlerin başı ve baş asker, ordu komutanlığı yapan vezir olarak açıklanmaktadır.

Serasker Kime Denir?

Serasker, ordu komutanlığı yapan vezirlere denilmektedir. Günümüzde Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile denk derecede göreve düşmektedir.