Sözlük Temas Bağımlılığı Nedir, Neye Denir? Temas Bağımlılığı Belirtileri Nelerdir?

Temas Bağımlılığı Nedir, Neye Denir? Temas Bağımlılığı Belirtileri Nelerdir?

01.07.2022 - 15:47 | Son Güncellenme:

Günümüzde birçok farklı bağımlılık türü vardır. Bunlardan biriside temas bağımlılığıdır. Hatta çok sayıda kişide görülmesi muhtemeldir. Bunun yanında temas bağımlısı olupta bilmeyende çok fazla insan vardır. Bu bağımlılık dokunma ve hissetme şeklinde görülür. Bağımlı olan kişi kendini temastan çekemez. Ayrıca ileri seviyede temas bağımlısı olan kişilerde vardır. İşte, tüm detaylar.

Temas Bağımlılığı Nedir, Neye Denir Temas Bağımlılığı Belirtileri Nelerdir

Bağımlılık denildiği zaman insanların aklına sigara, teknoloji, alkol vs. gelebilir. Ancak bunlar dışında çeşitli bağımlılık durumları bulunur. Temas bağımlılığı da bunlardan birisidir. Bu bağımlılığın olduğu kişilerde korkular ve güven eksikliği olabilir.

Haberin Devamı

Temas Bağımlılığı Nedir, Neye denir?

Temas bağımlılığı, temelde dokunma ve hissetme şeklinde ortaya çıkan bir çeşit hastalıktır. Tabi bu kavram aşk veya durdurulamaz bir dürtü olarak ta görülebilir. Temas bağımlılığı olan kişiler çoğu zaman yoksunluk çekerler. Çünkü bu kişilerin sürekli olarak partneri ile temas şansı yoktur. Doğal olarak kişi acıkır gibi yokluk çekecektir.

Temas bağımlılığı sadece partner ile olması gereken bir durum değildir. Kişi ailesi veya sevdikleri ile el ele tutuşarak ta bağımlılığına çözüm bulabilir. Burada önemli olan temas bağımlısı olan kişinin duygusal olarak rahatlamasıdır. 

Temas Bağımlılığı Belirtileri Nelerdir?

Temas bağımlılığı çoğu kişide olduğu için birçok belirti tespit edilmiştir. Bu belirtiler şöyledir;

Haberin Devamı

- Depresyona girme,

- Yalnızlık hissinin artması,

- Temas olmadığı zaman yoksunluk çekmek,

- Bir anda sevdiklerine sarılmak,

- Sık sık dokunma ve hissetme ihtiyacı duymak.

Temas bağımlısı olduğunu düşünen kişiler bu konuda profesyonel bir yardım almalıdırlar. Çünkü bu kişiler sevme ve sevilme konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Bundan kurtulmak ise ancak tedavi ile mümkündür. Ayrıca temas bağımlılığı yaşayan kişiler hayatın tadını kaçırırlar. Bunun nedeni ise akıllarında genelde temas ve hissetme olmasıdır. Buda başka konulara odaklanmayı zorlaştırır.