SözlükTeşri Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da Teşri Ne Demektir?

Teşri Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da Teşri Ne Demektir?

21.05.2021 - 16:58 | Son Güncellenme:

Ülkelerin ve milletlerin yönetilmesi için bir takım kurallar ortaya koyma ve devlet yönetim biçimleri bulunmaktadır. İslam hukukunda da bir takım yolların kullanıldığına rastlanmaktadır. Bunlardan birisi de teşri olarak bilinen kural koyma biçimidir. Peki, teşri ne demektir? İslam dininde teşri ne anlama geliyor? Teşri hangi dilde kullanılmakta olan bir kelimedir? Türk Dil Kurumu teşri ile alakalı bir açıklama yapmış mıdır? İşte teşri kelimesi anlamı, İslam dininde kullanımı ve detayları.

Teşri Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İslamda Teşri Ne Demektir

Teşri, Arapça bir kelimedir. Teşri kelimesinin Arapçadaki okunuşu "teşrī" şeklindedir. Türk Dil Kurumu bu kelimenin anlamını yasama olarak açıklamaktadır.

Haberin Devamı

 Teşri Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Teşri, TDK açıklamasına göre yasama anlamına gelmektedir. Yasama bilindiği üzere yasa koyma ve kanun çıkarma işlemidir. İslam dinindeki kanun koyma işine ise teşri denmektedir.

 İslam'da Teşri Ne Demektir?

 Yasa yapmak, kanun koymak gibi anlamlara gelen teşri kelimesi aynı zamanda yol açmak ve gemilere yelken yapmak anlamlarında gelmektedir. Bu terim Arapça "şera'a" kökünden türemiştir. Sözcük anlamlarında sokak üzerinde bulunmak ve kapıyı yola açmak gibi karşılıkları da bulunmaktadır.

KEŞFETYENİ
Bayhan'ın baba acısı! 'Ateş düştüğü yeri yakar'
Bayhan'ın baba acısı! 'Ateş düştüğü yeri yakar'

Cadde | 29.04.2025 - 07:27

Şarkıcı Bayhan Gürhan trafik kazasında hayatını kaybeden babası Sabahattin Gürhan ile ilgili konuştu. Ünlü şarkıcı, 'Ateş düştüğü yeri yakar' dedi.

Yazarlar