Sözlük Zoka Ne Demek? Zoka Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Zoka Ne Demek? Zoka Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

06.11.2021 - 03:38 | Son Güncellenme:

Türkçeye başka dillerden kelimeler geçmiştir. Başka dillerden geçen kelimelerin anlamları herkes tarafından doğru bir şekilde bilinmemektedir. Zoka kelimesi de dilimize başka bir dilden geçmiştir. Zoka kelimesinin anlamını insanlar merak etmektedir. Zoka ne anlama gelmektedir? Zoka kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için zoka kelimesinin anlamlarını derledik.

Zoka Ne Demek Zoka Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Zoka kelimesinin anlamı tuzak veya hile olarak bilinmektedir.

Zoka Ne Demek?

Zoka kelimesinin iki anlamı bulunmaktadır. Zoka kelimesinin anlamı balık tutmak için kullanılan küçük balık şeklinde yapılmış iğneli kurşun parçasına denmektedir. Zoka kelimesinin diğer anlamı asıl anlamında çıkmaktadır. Zoka kelimesinin ikinci anlamı tuzak ve hile olarak bilinmektedir.

Zoka TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Zoka kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki anlam ile karşılaşılmaktadır. Zoka kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı büyük balıkları tutmakta kullanılan, küçük balık biçiminde, ucu iğneli kurşun parçası olarak verilmiştir.

Zoka kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci anlamı argo anlamında verilmiştir. Zoka kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci anlamı aldatıcı şey, tuzak ve hile olarak verilmiştir. Zoka kelimesi ile ilgili bir adet deyim verilmiştir. TDK sözlüğündeki zoka kelimesi ile ilgili verilen deyim zokayı yutmak olarak verilmiştir.