Eğitim Terminoloji Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Terminoloji Neyi İnceler?

Terminoloji Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Terminoloji Neyi İnceler?

01.06.2021 - 14:35 | Son Güncellenme:

Dilimize Fransızcadan geçmiş olan terminoloji sözcüğü, uzmanlık gerektiren bir alanda özel ve terim anlamında kullanılan kelimelerin tamamıdır. Örneğin beyaz perde, kamera arkası, kurgu ve oyuncu seçimi kelimeleri sinema terminolojisine aittir. Çünkü bu kelime ve tamlamaların tamamı sinema sanatında sözlük değil terim anlamında kullanılır. Terminoloji nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Terminoloji neyi inceler? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Terminoloji Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Terminoloji Neyi İnceler

Terminoloji kelimesi, terim anlamına gelen terminus sözcüğünden türetilmiştir. Bu nedenle sözcük Türkçeye terim bilimi olarak tercüme edilmiştir. 

Haberin Devamı

Terminoloji Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? 

Terminoloji, yazının icadından günümüze kadar uzanan süreçte, terim anlamıyla kullanılan sözcüklerin ve ifadelerin anlamını araştıran bilim dalıdır. Terim anlamında kullanılan sözcüklerin, gerçek, yan ve mecazi anlamlarından farkını araştırmak da terminoloji biliminin temel amaçları arasında yer alır. 

Terminoloji Neyi İnceler? 

Terminoloji, sinema, müzik, edebiyat ve tiyatro gibi sanat dallarında kullanılan terimlerin anlamlarını inceler. Bununla birlikte kimya, fizik ve matematik gibi fen bilimlerinde kullanılan kelimelerin ne anlama geldiğini öğrenmek için de terminoloji biliminden faydalanılır.