Eğitim Yaprak Baskısı Nedir? Okul Öncesi Yaprak Baskısı Nasıl Yapılır?

Yaprak Baskısı Nedir? Okul Öncesi Yaprak Baskısı Nasıl Yapılır?

14.06.2021 - 13:40 | Son Güncellenme:

Çocuklar için en güzel etkinlikler içerisinde yaprak baskısı gelir. Böylece onlara doğa tanıtılırken aynı zamanda eğlenceli şekilde resim yapma imkanı sağlanır. Peki, yaprak baskısı nedir? Okul öncesi yaprak baskısı nasıl yapılır? İşte bu konu hakkında merak edilen bilgiler.

Yaprak Baskısı Nedir Okul Öncesi Yaprak Baskısı Nasıl Yapılır

Çocukların sosyal olabilmesi ve becerilerinin geliştirilebilmesi için yaprak baskısı etkinliği gerçekleştirilir. Her yaştan çocuk için yapılabilecek olan bu güzel aktivite, farklı yapraklı üzerinden ele alınmak suretiyle uygulanmaktadır.

Yaprak Baskısı Nedir?

Farklı türdeki ağaçlardan değişik yapraklar elde edilir. Daha sonra bu yapraklar arzu edilen şekilde değişik renkler üzerinden boyanır. Son olarak ise kağıt üzerine baskı yapılmak suretiyle farklı renkler üzerinden yaprak şekilleri ortaya çıkarılır. Gerçekleşen bu etkinliğe ise yaprak baskısı denmektedir. Küçükten büyüğe aslına bakılırsa her yaştan insanın yapabileceği, ayrıca oldukça güzel bir görüntü ortaya çıkarabilecekleri etkinlikler arasında gelir. Ancak özellikle çocuklar adına, sosyal olmaları, yeteneklerinin artması ve eğlenceli bir vakit geçirmeleri adına büyük bir öneme sahiptir.

Okul Öncesi Yaprak Baskısı Nasıl Yapılır?

Okul öncesi çocuklar için birçok farklı etkinlik ele alınır. Özellikle bunlar içerisinde yaprak baskı çalışmaları oldukça eğlenceli bir vakit geçirme olanağı sağlamaktadır.

- Öncelikle çocuklar çalışma masalarına alınarak yaprak baskı yapılacağı dile getirilir.
- Daha sonra masalara değişik boyutlara ve desenlere sahip yapraklar yerleştirilir.
- Çocuklara özel olarak parmak boyası verilir.
- Yaprağın tamamı çocuklar eşliğinde parmak boyası ile değişik renkler üzerinden boyanır.
- Son olarak ise beyaz bir kağıdın üzerine, değişik renklerle boyanmış yapraklar eşliğinde baskı gerçekleştirilir.

Yapılan tüm bu eğlenceli çalışmaların ardından, çocuklarla yaprak baskısı hakkında sohbet edilir. Böylece onların sosyal olması sağlanırken aynı zamanda güzel bir vakit geçirmelerine imkan tanınır. Ayrıca hem doğa çocuklara sevdirilir hem de resim yapma sanatı onlara kazandırılır.