Eğitim Yılan Türleri Ve İsimleri Nelerdir? Türkiye'de Görülen Zehirli & Zehirsiz Yılan Çeşitleri Ve Özellikleri

Yılan Türleri Ve İsimleri Nelerdir? Türkiye'de Görülen Zehirli & Zehirsiz Yılan Çeşitleri Ve Özellikleri

21.07.2020 - 18:10 | Son Güncellenme:

En tehlikeli sürüngenler grubunda yer alan yılan, bacaksız bir yapıya sahiptir. Vücutlarının tamamı pullarla kaplıdır. Belli başlı dönemlerde kabuk değiştirirler. Dünyada yaklaşık olarak üç bin beş yüz çeşit yılan bulunurken bunların 600 tanesi zehirlidir. Türkiye'de hem zehirli hem de zehirsiz birçok yılan çeşidi mevcuttur. Sizin için yılan türleri ve isimlerini derledik. 

Yılan Türleri Ve İsimleri Nelerdir Türkiyede Görülen Zehirli & Zehirsiz Yılan Çeşitleri Ve Özellikleri

Yılanların bazıları çatal dilli ve iki başlı olabilir. Türlerine göre çok farklı fiziksel özelliklere sahip olan yılanların çoğu ormanlarda ve dere kenarlarında yaşar.

Haberin Devamı

 Yılan Türleri ve İsimleri Nelerdir? 

 1- Piton: Dünyadaki en büyük yılan türlerinin başında gelen piton genellikle Afrika kıtasında görülür. Bu zamana kadar tespit edilmiş en uzun pitonun boyu 10 metreden fazladır. Zehirsiz olan bu yılanlar iri yapılarına rağmen çok hızlı hareket edebilirler. Avlanma becerileri son derece gelişmiştir. İçinde bulundukları çevre ve iklim şartlarına anında adapte olurlar. Afrika'nın çöllerinde ve Avustralya'nın kayalıklarında yaşayan pitonlar en büyük orman hayvanlarını bile avlayabilir. 

 2- Anakonda: Anakonda yılanının boyu tıpkı pitonlar gibi 10 metreye kadar çıkabilir. Avını boğarak etkisiz hale getirir. Bu yılanların en büyük özelliği doğumlarını suda gerçekleştirmesidir. Bir seferde elliden fazla yavru doğurabilir. Dünyanın en acımasız yılanı olarak görülen anakonda aç kaldığı zamanlarda kendi türündeki yılanları da yiyebilir. 

Haberin Devamı

 3- Mamba: Kara ve yeşil mamba olmak üzere ikiye ayrılan yılan türüdür. Genellikle ormanlardan yaşayan mambalar zehirlidir. Yeşil olanları çok daha saldırgandır. Tek ısırıkta bir insanı öldürecek kadar güçlü bir zehre sahiptir. 

 Türkiye'de Görülen Zehirli - Zehirsiz Yılanlar 

 1- Koca engerek yılanı: Türkiye'de sıklıkla görülen koca engerek yılanı zehirlidir. Oldukça tehlikeli olan bu yılan türü genellikle haşereler ve böceklerle beslenir. Türkiye'nin daha çok doğu kesiminde görülen bu sürüngenlerin görme duyuları oldukça gelişmiştir. Bu nedenle genellikle karanlıkta avlanırlar. 

 2- Bayağı engerek: Koca engerek yılanından sonra ülkemizde en çok görülen yılan türüdür. Genellikle siyah renkli olan bayağı engerekler genellikle bataklıkta ve orman kenarlarında yaşar. 

 3- Su yılanı: Hem karada hem de suda yaşayabilen yılan türüdür. İnce ve kısa yapısı sayesinde uzun saatler boyunca durmadan yolculuk yapabilirler. Kıvrak bir yapıya sahip olan su yılanları Türkiye'nin hemen hemen her coğrafyasında görülüyor.

 4- Pürüzsüz yılan: Parlak bir deri yapısına sahip olduğu için pürüzsüz yılan adıyla bilinen bu sürüngenler Türkiye'de en sık görülen yılan türlerinden biridir. En ayırt edici özellikleri kafalarının üstündeki siyah noktalardır.