Zıt Anlamlı Kelimeler Bulmak Zıt Anlamlısı Nedir? Bulmanın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Bulmak Zıt Anlamlısı Nedir? Bulmanın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

04.03.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

Bulmak kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler nelerdir? Bulmak kelimesi ne anlama gelmektedir? Bulmak kelimesi hangi eylemin sonucunu bildirmektedir? Eylemin sonucunu bildirmesi bulmak kelimesini ne şekilde oluşturmaktadır? Bulmak kelimesinin ters anlamı hangi durumda beraber kullanılmaktadır? Bulmak kelimesi zıt anlamı olumsuz bir kelime midir? Bulmanın zıt anlamı olan kelimeler hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Bulmak Zıt Anlamlısı Nedir Bulmanın Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Bulmak kelimesi bir ifadenin sonucunu oluşturan bir eylem ifade etmektedir. Sonuç anlamında kullanılan ve bulmanın zıt anlamı olan eylem aramak fiilini bir işleve koymaktadır.

Haberin Devamı

Bulmanın Zıt Anlamı Olan Kelimeler Nelerdir?  

 Bulmak zıt anlamlısı olan kelime kaybetmedir. Kaybetme fiili bulma ile sonuçlandığını gibi kaybedilme ve bulamama ile de sonuçlanmaktadır. Bulmanın ters anlamlı olarak kullanılan kelime çoğunlukla bulamama kelimesidir. Bulma eyleminin olumsuz eki almasıyla zıt eylemi halini almaktadır. Bulmanın diğer bir sonucu olarak kaybetme kelimesi ise bulma eylemini ortaya çıkaran bir anlam ifade ettiği gibi aynı zamanda da sonuç olarak da kaybetmek ve bir daha hiç bulamamak anlamına da gelmektedir. İki ifadede ters anlamda kullanılmaktadır.