Zıt Anlamlı Kelimeler Ceza Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Cezanın Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler

Ceza Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Cezanın Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler

11.03.2022 - 05:13 | Son Güncellenme:

Zıt anlamlısı merak edilen kelimelerden biri ceza sözcüğüdür. Günlük hayatta da çok sık kullanılan bu kelimenin aynı zamanda bir karşılığı bulunur. Peki, ceza kelimesinin zıt anlamlısı nedir? Cezanın zıt anlamlısı olan sözcükleri derledik.

Ceza Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir Cezanın Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler


Ceza kelimesi için değerlendirilebilecek zıt anlamlı bir tane sözcük yer almaktadır. Özellikle uygun olmayan tepki ve davranışları önlemek, Uygunsuz eylemlere karşı kişiye üzüntü ve acı verici durum ceza olarak bilinir.

Ceza Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir?

Günlük yaşamda şiddetine bağlı olarak birçok farklı sebepten dolayı ceza verilir. Aynı zamanda cezanın zıttı olarak belli karşılıklar üzerine bir kelime öne çıkıyor.

- Ödül

Kişiyi cezalandırmak yerine aksine onun hak ettiği bir durumu göstermek için verilen unsur ölü olarak bilinmektedir. Fiziksel ya da manevi olarak ön plana çıkabilir.

Cezanın Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler

Ceza kelimesinin zıt anlamlı olarak bir sözcük bulunmaktadır. Bu sözcük ise günlük yaşamda da yaygın kullanılan ‘ödül’ kelimesidir. Bu iki kelime de Türk Dil Kurumu kapsamında geçerli olarak halk arasında fazlaca kullanılır.

 

Yazarlar