Ekonomi8 girişime 20 milyon TL ilave yatırım kararı

8 girişime 20 milyon TL ilave yatırım kararı

09.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sabancı Topluluğu’nun, girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunan Sabancı ARF Almost Ready to Fly programı ilk dönem mezunlarını verdi. Sabancı Center’da düzenlenen etkinlik kapsamında Blueit, Bpreg, Kiduttle, Kozalak, Köstebek, Leadport, MİOTE ve theClico girişimlerine toplam 20 milyon TL ilave yatırım yapılmasına karar verildiği açıklandı.

8 girişime 20 milyon TL ilave yatırım kararı

EKONOMİ SERVİSİ - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün’ün katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında topluluk dışından 9, topluluk içinden ise 5 olmak üzere toplam 14 girişim aynı gün yatırımcılarla buluşup hedeflerini ve vizyonlarını paylaştılar.

Haberin Devamı

Tohum yatırımı alan Kiduttle ve MiOTE girişimleri, Sabancı Topluluğu çalışanları tarafından hayata geçilirken böylece bu girişimlerde görev alan 6 topluluk çalışanı, Sabancı ARF Almost Ready to Fly sayesinde Sabancı ile ortak oldu. Sabancı Holding de söz konusu girişimlerde azınlık hissesine sahip oldu. 20 haftalık eğitim ve mentorluk sürecinde ürün ya da hizmet prototipini geliştirmek, ilk müşteri bağlantısını yapmak için girişimcilerin her birine sağlanan 30’ar bin dolarla birlikte girişimlere verilen toplam destek tutarı 60 milyon TL’yi buldu.

8 girişime 20 milyon TL ilave yatırım kararı