Ekonomi Son dakika: Bakan Nebati'den enflasyon mesajı!

Son dakika: Bakan Nebati'den enflasyon mesajı!

13.05.2022 - 10:52 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati enflasyonla mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması" programı kapsamında açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin tarım sektörü yüzde 28 oranında büyüdü. Çalışanların yüzde 17'si tarımda istihdam ediliyor. Yani 5 milyon kişi burada istihdam ediliyor.

Haberin Devamı

"KREDİ VE TEŞVİK PAKETLERİMİZİ DEVREYE ALDIK"

Son 2 yıldır salgının etkileri tam biterken bir savaş başladı. Küresel salgın sürecinde tarım sektörümüz salgının olumsuz etkisine daha düşük derece de maruz kalmasına sebep olmuştur. Vatandaşlarımız krizden daha az etkilendi.  Kredi ve teşvik paketlerimizi devreye aldık.

"İLAVE DESTEK VERİLDİ"

Tarım sektörünü iklim değişikliğine adapte edecek ve AB'deki politika değişikliğine uyumlu hale getireceğiz. Üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Son 5 yılda 90 milyar lira tutarında tarımsal destek ödemesi gerçekleştirdik.

2022 yılı için 25,8 milyar TL olarak belirlenen tarımsal destek bütçesine hububat üreticileri için 3,2 milyar destek ilave ederek 29 milyar TL'ye çıkardık.

Haberin Devamı

tarımsal üreticilerimize 4.6 milyar lira faiz desteği sağladık. Tarımsal üreticilere 9.8 milyar lira faiz desteği sağlamayı öngörüyoruz. Nisan ayı başında faiz destekli kredilerin tamamında üst limitleri yükselttik.

Küçük ölçekli üreticilerin yoğun kredi kullandığı başlıklardan 100 bin lira olan sıfır faizli kredi tutarı 200 bin liraya çıkarıldı.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜME RAKAMLARI...

Öncü göstergeler bu yılın ilk çeyreğinde güçlü büyüme eğilimi gösteriyor. İhracatta her ay yeni rekorlar kırılıyor. Bizler bu güçlü performansın devam etmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.

YATIRIMCILARA ÖNEMLİ MESAJ

Yatırım yapana, istihdam oluşturana devletin kaynaklarını en etkin şekilde kullandırıyoruz. Kredi kullandırma konusunda çok seçici davranıyoruz.

KONUT KREDİSİ KONUSU

Konut sektörüne yönelik açıkladığımız üç destek paketi hedef odaklı bakış açımızı yansıtıyor. Ters dolarizasyonu destekleyecek. Tüm paydaşlarımızla eş güdüm içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Ülkemizde enflasyon ataletini beraberce yeneceğiz. Enflasyonla mücadele en öncelikli konularımızdan biri olarak karşımıza çıkmaktadır, önümüzdeki süreçte enflasyonu kalıcı olarak tek haneye indirmeyi hedefliyoruz.

"KİMSENİN FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞINDAN ŞÜPHE DUYMUYORUM"

Enflasyon ile mücadele timlerimiz bir çok sektöre ilişkin denetimlerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Enflasyonist ortamı fırsatçılığa çevirmeye çalışan kimseye izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı

Enflasyon sorununu elbirliği ile çözeceğimizden, kimsenin fırsatçılara göz açtırmayacağından şüphe duymuyorum. Dünkü toplantılarda tek günden enflasyondu, bunu masaya yatırdık.

İş insanlarımızın da ellerini, yüreklerini taşın altına koymaya hazır olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyorum.

Enflasyonu böylesi basiretli ve ferasetli iş insanlarımızın da atacağı adımlarla, devlet-millet işbirliğiyle çözeceğiz."