Ekonomi Çeşme’de oteller doldu taştı

Çeşme’de oteller doldu taştı

08.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasının ardından İzmir’in Çeşme ilçesindeki otellerde doluluk oranları büyük ölçüde arttı. Alaçatı’da bu yıl yüzde 90’a yakın doluluk oranlarını yakaladıklarını ifade eden Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Necat Çelikok, Alaçatı Mahallesi’nde de her bütçeye uygun tatil seçeneğinin bulunduğunu belirtti.

Çeşme’de oteller doldu taştı

Türkiye’de harcasınlar

Haberin Devamı

Bu yıl 24-27 Mart tarihlerinde 11’incisi yapılan 2022 Alaçatı Ot Festivali ile birlikte sezona hazırlandıklarını anlatan Çelikok, “Bu yıl bayram tatili için son dakika rezervasyonlarda artış oldu. Rezervasyonlarımız geçen senelerdeki gibi birkaç ay önceden hareketlenmedi. Özellikle bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasından sonra taleplerde artış yaşandı. Geçen seneki kadar çok doluluk olmasa da memnunuz. Geçen yıl doluluk yüzde 99- 100’dü. Ama bu yıl yüzde 90’a yakın doluluk var. Çeşme genelinde de doluluk oranları gayet iyi” dedi.

Alaçatı’daki oda fiyatlarının 1500 TL’den başladığını anlatan Necat Çelikok, “Sektördeki maliyet artışı fiyatlara çok yansımadı.Oda fiyatlarındaki artış yüzde 20-25 ile sınırlı kaldı.     Otelciler, restoranlar, yiyecek içecek sektörü ve eğlence dünyası elini taşın altına koydu. Kendi karlarımızdan fedakarlık ettik. Tatilcilerimizi de Türk turizmini desteklemeye çağırıyoruz. Dışarıda harcayacakları paraları lütfen Türkiye’de kullansınlar. Aynı hizmet, aynı kalite Türkiye’de de var” diye konuştu.