Ekonomi Dönüşüme odaklanacak

Dönüşüme odaklanacak

25.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 86’ncı kuruluş yıl dönümü açıklamasında, “Önümüzdeki dönemde döngüsel ekonomiye ve yeşil dönüşüme odaklanacağız” dedi.

Dönüşüme odaklanacak

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bankanın yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, dijital teknolojiler, döngüsel ekonomi ve yeşil dönüşüme odaklanacağını açıkladı. Halkbank’ın 86’ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan Osman Arslan, “Halkbank finans grubu olarak yurt içi ve yurt dışı 1.205’e ulaşan hizmet birimimiz, ülkemizin değerlerine yürekten bağlı 27 bini aşkın çalışanımız ile büyük Halkbank ailesi olarak başarılarla dolu 86 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Açıklamada Halkbank’ın aktif büyüklüğünün 2.4 trilyon TL’ye ulaştığı, toplam kredilerinin de 2 trilyon TL’yi aştığı bildirildi.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla faaliyetlerine başlayan Halkbank’ın kurulduğundan bu yana üretim ve istihdama dayalı ekonomik kalkınmaya destek verdiğini belirten Arslan şunları kaydetti:

Kalkınmayı destekliyor

“Halkbank olarak önceliğimiz, 86 yıldır ülkemiz ve insanlarımız. Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı doğrultusunda önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji yatırımlarına, enerji verimliliği uygulamalarına, dijital teknolojilere, döngüsel ekonomiye ve yeşil dönüşüme odaklanacağız. Yenilikçi iş modelleriyle dünyamızın ve ülkemizin geleceği için farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.”

Yazarlar