Ekonomi Eekont Nedir, Nasıl Alınır? Banka Dekontlarında Dekont No Nerede Yazar?

Eekont Nedir, Nasıl Alınır? Banka Dekontlarında Dekont No Nerede Yazar?

04.03.2021 - 02:34 | Son Güncellenme:

Bankalar günümüzde neredeyse kullanmayan kimsenin olmadığı en sık kullanılan birimlerden biridir. Bankalar da bir takım işlemlerinin yapılmasının ardından dekont isimli bir kağıt verilebilir. Dekont nedir? Dekont nasıl alınır? Banka dekontlarında dekont numarası nerede yazar? İşte bankalarda gerçekleştirilen bir takım işlemlerin ardından verilen dekont isimle kağıt ve dekont numarası ile ilgili bilgileri derledik.

Eekont Nedir, Nasıl Alınır Banka Dekontlarında Dekont No Nerede Yazar


Bankalarda gün içinde çok fazla sayıda kişi işlem yapmaktadır. Bankalarda yapılan işlemlerin hemen arkasından direkt dekont verilebilir. Banka ATM’lerinde yapılan işlemlerin ardından da kişilere ATM’de yaptığınız işlem için dekont almak ister misiniz şeklinde soru yöneltilir. Bu dekont ismi verilen kağıt ile ilgili bilgileri derledik.

Dekont Nedir, Nasıl Alınır?

Dekont bankalarda yapılan ödemelerin veya bir takım farklı işlemlerin yapılmasının hemen ardından müşterilerin aldığı fişe, nüshaya verilen isimdir. Dekont sözcüğünün kelime anlamı ise hesap belgesi olarak isimlendirilir. Kapatılmış bir hesaptan yapılan indirmeye, indirimlerin ardından alınacak verilecek sonucunun gösterilmesini sağlayan bir çeşit fiştir.

Makbuz tarzına bir kağıt parçası olarak verilir. Bankaya yatırılan bir paranın yatırılmış olduğunun kanıtı olmak gibi çok sayıda işe yaramaktadır. Yasal olan durumlarda haklılığın gösterilmesi ve kanıtlanması için önemlidir. Dekont alabilmek için bankaya para yatırma, sınav harcı ödeme, devlet dairesinde herhangi bir yere yapılan ödeme gibi kişinin ödeme yapması gerekmektedir.

Banka Dekontlarında Dekont No Nerede Yazar?

Bir takım işlemlerin gerçekleşmesi ya da bir takım hizmetlerin alınması için bankalara ödemeler yapılır. Bankalara yapılan ödemelerin ardından kişinin hangi miktarda, nereye, kim tarafından paranın yatırıldığını belgeleyen dekontlar verilir. Dekontlar üzerinde “dekont no” şeklinde isimlendirilmiş olan numara bulunur. Bazı işlemlerin yapılması için bu numaraya ihtiyaç duyulur. Dekont numarası genellikle dekontun üst kısmında bulunan tarih saat kısmının hemen ardından gelen ve genel olarak bir harf ile başlayan numaradır.