Ekonomi Erkunt kendi motorunu üretecek

Erkunt kendi motorunu üretecek

04.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önde gelen traktör üreticilerinden olan Erkunt Traktör, kendi motorunu üretmeye hazırlanıyor. Şirket, yeni motorun tanıtımını da İzmir Fuarı'nda yapmayı planlıyor.

Erkunt kendi motorunu üretecek

Erkunt Traktör CEO'su Tolga Saylan, yerli üretime verdikleri önemi yeni motor projesi ile taçlandırdıklarını söyledi. Yerli motoru, 'eCapra Engine' markasıyla sektöre kazandırdıklarını dile getiren Saylan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Yeni markamız eCapra Engine, kendi motorumuzu ve bu motor ile kendi traktörlerimizi üretmek adına başlattığımız, uzun yıllardır hayalini kurduğumuz bir projenin nihai bir sonucudur. Capra, Latince keçi demek. Biz de bu keçiyi hem yerel, hem de ulusal pazarlarda ortak bir dille tanımlamak için 'eCapra Engine' ismini tercih ettik."

Saylan, "Türkiye'nin birçok yerinde yapılan saha çalışmalarında hem tarla, hem de bahçede birçok zorlu işte çalışan çiftçilerimiz tarafından da performansı denenen Erkunt motorlar, yakıt tüketimi ve performans açısından tam not aldı.

Motorda dışa bağımlı olan Türkiye için devrim niteliğinde bir adım. Dışa bağımlılığı azaltacak çok önemli bir proje. Üretimine Ankara'daki fabrikamızda başlayacağız" dedi.