Ekonomi Esenyurt’ta ofsayta düşmeden evleri sattı

Esenyurt’ta ofsayta düşmeden evleri sattı

18.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’daki projelerinin ardından İstanbul’a Esenyurt’tan giren Bakyapı, 2.392 konutluk projede inşaatın yüzde 40’ını, satışların da yüzde 50’sini tamamladı. Firmanın yeni reklam yüzü ise Erman Toroğlu ve Yılmaz Vural oldu.

Esenyurt’ta ofsayta düşmeden evleri sattı

İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın zamandır Bursa, Sakarya ve İzmir’de konutlar üreten Bakyapı, İstanbul Esenyurt’ta yaptığı İstanbul Prestij Park projesinde inşaatın yüzde 40’ını, satışların da yüzde 50’sini tamamladı.
Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanvekili Ferhat Bakgör, İstanbul Prestij Park projesinde gelinen noktayı ve yeni projelerini paylaşmak üzere İstanbul’da basın mensupları ile bir araya gelirken, toplantıya projenin reklam yüzleri spor yorumcuları Erman Toroğlu ve Yılmaz Vural da katıldı.
Önce ruhsat sonra satış
İstanbul Prestij Park’tan gelen cesaretle İstanbul’da yeni projeler için arsa arayışına yöneldiklerini belirten Ferhat Bakgör, ilk teslimlerin Aralık 2014 tarihinde başlayacağı İstanbul Prestij Park projesinde, bölgedeki pek çok şantiyenin aksine satış ve güven sorunu yaşamadıklarını vurguladı.
Ferhat Bakgör, bölgedeki bazı firmaların projeye başlamadan önce ruhsat ve tapu işlerini halletmedikleri için çok sıkıntı yaşadıklarını anlatarak, “Biz her zaman önce ruhsatımızı çıkartırız sonra tapudan kat irtifaklarını alırız. Dolayısı ile satışa çıkmadan her şeyimiz hazır olur. Bizim bu çalışma tarzımız, burada bize özel bir avantaj sağladı” dedi.

2.392 konuta yer verilecek
İstanbul Prestij Park projesi, 103 bin 800 metrekare alanda 26 blokta 2392 konuttan oluşuyor. Yaklaşık 350 bin metrekare inşaat alanına sahip projede, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri mevcut. En küçük dairenin büyüklüğünün 90 metrekare olarak belirlendiği projede Akbank, İş Bankası, Garanti, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, Bank Asya ve Türkiye Finans’tan kredi kullanılabiliyor.

‘Firmayı araştırdık’
Projenin reklam yüzünden biri olan teknik direktör Yılmaz Vural, inşaatta konut teslimlerinin önemli olduğunu belirterek, “Bu nedenle Bakyapı’yı araştırdım ve güvenilir bir firma olduğunu gördüm” dedi. Futbol yorumcusu Erman Toroğlu da, inşaat reklamlarında oynamanın riskli olabileceğini belirterek, “Bu reklamda oynamadan önce firma güvenilir mi, inşaatı bitirir mi diye birçok yerde araştırma yaptım. Sonuçta sağlam bir firma olduğuna karar verdim. Gerçekten çok düzgün bir firma olduğunu gördüm” diye konuştu.

Bursa’ya 918 konut
Ferhat Bakgör, Bursa ve Çanakkale’de yeni projelere başlayacaklarını açıkladı. Şirketin Bursa’da 59 bin metrekarelik arazide gerçekleştireceği Bursa Prestij Modern projesi, 13 bloktan oluşuyor. Lansmanı kasım ayında gerçekleştirilecek projede 918 konut ve 40 iş yeri yer alacak. 13 bloktan oluşan projenin 2015 yılında tamamlanması planlanıyor. Toplam 175 milyon TL yatırım değeri olan proje, 2+1, 3+1 dairelerden oluşuyor.
Çanakkale’de ise ‘Boğaziçi’ isimli projenin 13 dönüm arazi üzerinde 4 blokta 140 daireden oluştuğunu belirten Bakgör, projede 2+1 dairelere yer verdiğini anlattı. Bakgör, Çanakkale projesinin lansmanının ise aralık ayında gerçekleşeceğini ve projenin öğrencilere yönelik dayalı döşeli olacağını söyledi. Bakgör, Sakarya ve Bursa’daki şantiyelerinde Çamlıca Apart Evleri ve Fulyapark projelerinin de teslimlerine başladıklarını söyledi.

EMLAK KONUT GYO SON 10 YILIN REKORUNU KIRDI
Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2013 yılında satış konusundaki performansını Ağustos ayında da sürdürdü.
Emlak Konut GYO, bu yıl Ağustos ayında ön satışlar dahil Kamu İhale Kanunu ve Gelir Paylaşımı modeliyle geliştirilen projelerinde toplam 4 milyar 9 milyon 736 bin TL’lik satış yaptı. Toplam 9 bin 262 adet bağımsız birimin satışından elde edilen bu gelir, aynı zamanda 2004 yılından beri kaydedilen en yüksek ciro rakamı oldu
01 Ocak-31 Ağustos 2013 tarihleri itibariyle satışı gerçekleşen bağımsız bölümlerin raporuna göre, aylık bazda 568 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleşti. Bu bağımsız bölümlerin KDV harç peşin satış değeri 139 milyon 501 bin 228 liraya ulaştı.
Satış hedefi 15 bin
Satış rakamlarını değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ekonomilerde başarının dönemsel değil süreklilik arz eden bir çalışma gerektirdiğini ifade etti. Aylık ve yıllık hasılat raporlarının bu açıdan dikkat çekici sonuçlar ortaya koyduğunu anlatan Kurum, “Bu raporlar, Emlak Konut’un Türkiye’ye, konut sektörüne ve yatırımcıya kazandıran çalışmalarının kayda geçmiş halidir. Zira 2004 yılında toplam 540 bağımsız bölümün satışından 51 milyon 218 bin TL hasılat elde eden şirketimiz, bu yıl daha sona ermeden 4 milyar lirayı aşan hasılat ile tarihe önemli bir not düşürmeyi başarmıştır” dedi.
Kurum, “Yılın başında 15 bin konut satışı hedeflediğimizi söylemiştik. 8 aylık sonuçlar itibariyle satışta adet olarak 9 bini aştık. İnanıyorum ki yıllık hedefimize de zorlanmadan ulaşacağız” dedi.

Seyrantepe’deki stadyuma ofis kulesi komşu geliyor
Eroğlu Gayrimenkul tarafından Seyrantepe’de inşa edilen Skyland İstanbul projesinin deniz ve orman manzaralı ofis kulesi satışa çıktı. Bünyesinde rezidans, AVM, ofis ve uluslararası bir otel zincirini barındıran Skyland İstanbul projesinin ofis kulesinde 83 - 2.195 metrekare aralığında farklı ofis seçenekleri bulunuyor.
TEM’den direk girişi olan tek ofis projesi olması özelliğiyle dikkat çeken Skyland İstanbul Ofis kulesi, Büyükdere Caddesi ve Maslak paralelinde merkezi iş alanı üzerinde olmasıyla dikkat çekiyor. Açık ve kapalı otoparkı bulunan Skyland İstanbul Ofis’te SPA, Wellness ve spor salonuna yer veriliyor.
2016’da teslim
5 yıldızlı bir otel, 1000’e yakın rezidans ve alışveriş merkezinin yer aldığı Skyland İstanbul, Seyrantepe’de konumlandırılıyor. Projede teslimler 2016 yılının Ağustos ayında gerçekleştirilecek. Eroğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen projede, 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar yer alıyor. Türk Telekon Arena’ya komşu olan Skyland İstanbul, akıllı ev teknolojileri ile donatılıyor.
600 kişilik konferans ve balo salonları, restoranlar, spa, welness, yeşil alan ve fitness center Skyland İstanbul projesinin içerisinde yer alıyor.

Çevreci projede elektrikli arabaları şarj ettirecek
TOYA Yapı ve Dilek Gayrimenkul ortak girişimi ile İstinye’de inşa edilen Qent İstinye, çevre dostu yapısına uygun olarak elektrikli şarj üniteleri kuruyor.
Türkiye’de çok az örneği olan yeşil bina sertifikası LEED for Homes adayı Qent İstinye, düşük karbon salınımı ve yüksek enerji verimliliğine sahip yapısı ile hem doğayı koruyor, hem de enerjiyi daha verimli kullanmayı mümkün kılan yeniliklerle enerji tasarrufu sağlıyor.
Projedeki elektrikli şarj istasyonları konut sahiplerinin kullanımına sunulacak.
Elektrikli araçların yanı sıra dışardan şarj edilebilir hibrit araçları da şarj edecek üniteler sayesinde projede yaşayanlar yakın zamanda kullanımının yaygınlaşması beklenen çevre dostu elektrikli araçları rahatlıkla kullanabilecek.

TOKİ Ankara’da 298 evi kurasız, şartsız satacak
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara’nın yeni uydu kenti Yapracık’ta inşa ettiği konutlardan 298’ini ‘ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre, konut seçme ve alma olanağı’ ile satacak. Kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunulan projede, 10 bin lira peşin verilerek, 180 ay vade ile konut alınabilecek. TOKİ başvuruları 19-30 Eylül 2013 tarihleri arasında kabul edecek.
İdare’nin Yapracık’ta satışa çıkardığı 298 konutun 6’sı 94 metrekare büyüklüğünde 2+1, 251’i 116, 137 ve 168 metrekare olmak üzere üç farklı tipte 3+1, konutların 41’i ise 190 metrekare büyüklüğünde 4+1 olarak inşa edildi.
Proje kapsamında bölgede toplamda 8 bin 640 konut inşa edildi. 584 konutun yapım çalışmaları da devam ediyor.

Ünlü mimarlar ekimde İstanbul’da buluşacak
Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ARKIMEET 2013 için geri sayım sürüyor. Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, 7-8 Ekim’de gerçekleştirilecek konferansta, en küçük ölçekten kent ve hatta dünya ölçeğine uzanan farklı olguların ele alınacağını söyledi.
VitrA öncü sponsorluğunda düzenlenen ARKIMEET 2013, Türkiye’den ve dünyadan önde gelen birçok mimarı İstanbul'da buluşturacak.
‘Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor’ sloganıyla yola çıkılan etkinliğin bu yılki ana temasının ‘ByPass’ olarak belirlendi.

Batışehir’in ihalesine ‘Casper’ teklif verdi
Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılan Batışehir projesinin eğitim kompleksi ve şehir otelinin ihalesi yapıldı. İhaleye Casper Bilgisayar Sistemleri ile Casper Gayrimenkul ortaklığı 66 milyon 800 bin lira teklif verdi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Batışehir projesinde bulunan Özel Okul ve Otel binalarının bir bütün olarak satışına ilişkin KDV Dahil 66 milyon 800 bin lira muhammen bedelli açık artırma ihalesi 16.09.2013 tarihinde saat 10.30’da yapılmıştır. Söz konusu bağımsız bölümler için Casper Bilgisayar Sistemleri A.Ş-Casper Gayrimenkul San.ve Tic.A.Ş KDV Dahil 66 milyon 800 bin lira bedel teklif etmiştir” denildi.

‘Dönüşümle modern bir hayat sunuyoruz’
Nişantaşı, Bağdat Caddesi gibi lüks semtlerdeki kentsel dönüşüm projeleriyle gündeme gelen Keten İnşaat, yaklaşık olarak 100’ün üzerinde bitmiş projesi, 17 adet devam eden projesi ile dikkat çekiyor. Firma Şişli, Etiler, Çamlıca, Erenköy gibi farklı semtlerde de yeni projeler geliştirme hazırlığında.
Dönüşüm projelerinin önemine değinen Keten İnşaat Genel Müdürü Selahattin Keten, dönüşüm projesinin modern ve çağdaş kent hayatına entegrasyon için de büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
Keten, “Kentsel Dönüşüm projesi, sadece deprem güvenliği konusunda değil, bireyin konut ihtiyacında, ev yaşamında da modern kent yaşamı ile uyumunu sağlamada fırsattır” dedi.

Metro ile metrobüsü Zorlu Center birleştirdi
Zincirlikuyu’da yaya ulaşımı ve bağlantı yollarının geliştirilmesine önemli bir katkı sağlayacak Metro-Metrobüs bağlantı tüneli İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıldı. Gayrettepe Metro tüneli ile Zincirlikuyu Metrobüs durağını birbirine bağlayan tünel aynı zamanda Zorlu Center’a da bağlanıyor. Projenin yatırım bedeli Zorlu Gayrimenkul tarafından karşılandı. Zorlu Center bağlantı noktası Zorlu Center’ın açılışıyla birlikte kullanıma açılacak.
40 milyon liralık maliyeti karşılayan firma, 770 metre olan bağlantı tünelleri ve 230 metre uzunluğundaki altgeçitlerin yatırımını üstlendi.

Yazarlar