Ekonomi Hızlı büyümeye ‘Adalar’ kutlaması

Hızlı büyümeye ‘Adalar’ kutlaması

22.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yandex, Türkiye’deki ikinci yılını ‘Adalar’ adlı arama platformunun tanıtımıyla kutladı

Hızlı büyümeye ‘Adalar’ kutlaması

Yapılan toplantıda, Türkiye’de ve dünyada bir ilk olarak hedef kitlelerine arama sonuçları sayfası üzerinden hızlı çözümler sunmaya başlayan şirketlerin örnekleri de paylaşıldı.
Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, yerel bir yaklaşımla hareket ettiklerini belirterekYandex’in, Türkiye’nin sevilen, beğenilen, güvenilen bir markası olarak ekosistemde yerini aldığını söyledi.

‘Başka hayallerimiz var’
Yandex.com.tr’nin IAB ve Gemius verilerine göre Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 5. websitesi konumuna geldiğini söyleyen Yalçındağ, “Bunlar gurur verici gelişmeler ancak daha pek çok planımız, gerçekleştirmek istediğimiz bambaşka hayallerimiz var. Buradaki varlığımızı güçlendirmeyi ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına destek olacak projeleri gerçekleştirmeyi ana hedeflerimiz arasında görüyoruz” diye konuştu.
Yandex’in Türkiye vizyonu üzerine bir konuşma yapan Yandex CEO’su Arkady Volozh ise, “İlk günden bu yana odağımız, Türkiye’deki kullanıcılarımıza yüksek kalitede ürün ve hizmetler sunarak gündelik hayatlarını kolaylaştırmanın yanı sıra yerel bir marka olmak oldu. Faaliyetlerimizi var gücümüzle bu doğrultuda sürdürüyor, hizmet kalitemizi her geçen gün artırıyoruz” dedi.
‘Adalar’ platformuyla sektöre yenilik getirdiklerini dile getiren Volozh, “Artık yeni bir döneme giriyoruz. Buna Arama 2.0 diyebiliriz, biz Adalar diyoruz. Bundan böyle bir arama motorunun nasıl olması gerektiğine kullanıcılar karar verecek” şeklinde konuştu.
Yandex’in Adalar adlı platformu ile hedef kitlelerinin ihtiyaçlarına arama sonuçları sayfası üzerinden hızlı çözümler sunmaya başlayan ilk şirketler şöyle sıralanıyor:
Altıncı Cadde, Anadolu Jet, Atlas Jet, Çiçek Sepeti, D-Smart, Denizbank, E-Bebek, ETS Tur, EnİyiHekim.com, Garanti Bankası, GittiGidiyor.com, GNÇTRKCLL, hangikredi.com, Hepsiburada, Jolly Tours, Morhipo, MyBilet, SkyScanner, Superonline, TeknoSA, THY, VW Ticari Araç, Yakala.co, Yemeksepeti.com ve Yenibiris.com.