Ekonomi KARTAL'A ARAP YATIRIMCI AKINI

KARTAL'A ARAP YATIRIMCI AKINI

19.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dumankaya İnşaat Anadolu yakasındaki yeni projesi Horizon’u satışa sundu. Projenin ön talep sürecinde yüzde 10 satış gerçekleştirdiklerini belirten Uğur Dumankaya, “Özellikle zengin Arap yatırımcılardan yoğun talep geldi” dedi

KARTALA ARAP YATIRIMCI AKINI

Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat, yeni projesi Horizon’u Anadolu yakasının en değerli semtlerinden biri olan Kartal’da hayata geçiriyor. İstanbul’da son yıllarda görülen fazlasıyla dik, dar ve iç içe geçmiş binaların aksine yatay, geniş, panoramik ve butik bir yaşam alanını olarak yükselen proje, 200 milyon liralık yatırım bedeline sahip.
Müşterilerin istek ve ihtiyaçlarının önem kazandığı ve mimari tasarımın öne çıktığı bir dönemde Horizon’u müşterinin beğenisine sunduklarını söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, teknolojinin hızla geliştiği ve kişisel beğenilerin önem kazandığı bir döneme girildiğini ifade etti.

Sancaktepe’ye yeni proje
Dumankaya, “Biz gayrimenkul geliştiricisi olarak değişen dünyaya ayak uydurma ve müşterilerimize kişisel beğenilerini ortaya çıkarabilecekleri projeler sunma amacındayız” dedi.
Ön satış sürecine değinen Uğur Dumankaya, “Şuana kadar yüzde 10 satış oranı elde ettik. Yerli yatırımcılar da var ama özellikle zengin Arap yatırımcılar konut satın aldı. En pahalı konutlarımız satıldı” diye konuştu.
Dumankaya Horizon’un bulunduğu lokasyon, sahip olduğu kapanmaz Adalar manzarası, IQ Akıllı ev teknolojisi sistemi, butik AVM’si ve anahtar teslimi dekorasyon paketleri ile müşterilere ayrıcalıklı bir yaşam alanı sunduğunu ifade eden Dumankaya, “Proje ayrıca konut alanları ve ticari alanları ile İstanbul Anadolu yakasına artı bir değer katacaktır. 178 bağımsız üniteden oluşan bu butik proje 200 milyon liralık yatırım değeriyle de bölgenin en önemli yaşam alanlarından biri olacaktır” dedi.
Firmanın yeni projelerinden bahseden Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya da, 2 yeni projeye başlayacaklarını belirtti.
Yeni projelerden birini Sancaktepe’de 60 dönümlük bir arazide gerçekleştirildiğini ifade eden Barış Dumankaya, “Bu projenin konsepti üzerinde çalışıyoruz. Değeri ise 165 milyon lira civarında olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Dönüşüm birimi oluşturduk’
Kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilendiklerini belirten Uğur Dumankaya, şunları dile getirdi:
“Dumankaya Kentsel Birimi oluşturduk. Uzlaşmadan proje geliştirmeye kadar her şeyle ilgileniyor. Henüz planlanmış bir projemiz yok ama kentsel dönüşüm çok önemli bir proje ve kesinlikle içerisinde biz de olacağız.” Uğur Dumankaya ayrıca, İstanbul dışında proje geliştirmeye çok sıcak bakmadıklarını ekleyerek, “Kısa vadede böyle bir planımız bulunmuyor. Ama Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde iyi bir proje teklifi gelirse düşünebiliriz” dedi.

Adalar ve deniz manzarasına hakim
Anadolu yakasının önemli merkezlerinden Kartal’da yükselen Dumankaya Horizon’u İstanbul’un en değerli rezidanslarından biri yapan temel faktörün elbette kusursuz konumu olduğuna dikkati çeken Dumankaya, Anadolu yakasının prestij hattı olan Sahil Yolu’nda, denize sıfır bir lokasyonda yer alan projenin Bağdat Caddesi ve Pendik Marina gibi stil sahibi sosyal yaşam alanlarına ve önemli ulaşım merkezlerine yakınlığına dikkat çekti.
Projenin Kartal vapur ve deniz otobüsüne 5 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise 10 dakika uzaklıkta bulunduğunu anlatan Dumankaya, projenin Adalar ve deniz manzarasına da vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Projede ticari ünitelere yer verdi
Kentsel yenileme ve ayrıcalıklı alanlar yaratma konusunda uzman, ünlü mimar Adnan Kazmaoğlu’nun tasarımı olan Dumankaya Horizon’ın A bloğunda 13 ticari birim ile 109 daire, B bloğunda ise 22 ticari birim ile 34 ticari ofis olmak üzere toplam 178 bağımsız ünite yer alıyor.
74–87 metrekare arasında 1+1, 129–204 metrekare arasında 2+1, 160–183 metrekare arasında 2+1 dubleks, 206–219 metrekare arasında 3+1 ve 286–299 metrekare arasında 4+1 daire seçenekleri bulunan projede fiyatlar 411 bin ile 2 milyon 505 bin lira arasında değişiyor. Projenin teslim tarihi ise Temmuz 2015.

TSE, Yerli ‘yeşil bina’ sertifikası verecek

Çevreci konut üretmek isteyen ancak, yurtdışındaki kuruluşların talep ettiği astronomik rakamları karşılamakta zorluk çeken Türk müteahhitlerin sesini dinleyen Türk Standartları Enstitüsü (TSE), ‘yeşil bina sertifikası’ verme yolundaki çalışmasını tamamladı. TSE, sertifikayı ‘Güvenli Yeşil Bina’ olarak hizmete sunacak.
Yangından, engelli dostu yaşama, iç mekân hava kalitesinden, hırsızlığa karşı güvenliğe kadar çok sayıda ana başlık altındaki çalışmalarını olgunlaştıran TSE yetkilileri, yurt dışında benzer belgeler veren firmalardan farklı olarak deprem kuşağındaki Türkiye şartlarını dikkate alarak belgeye güvenliği de eklediklerini bildirdiler. Yetkililer, yaşam kalitesinin her geçen yıl arttığına işaret ederek, çevreye duyarlı, geri dönüşümü çok daha fazla, tasarruflu, aynı zamanda sağlıklı binaların ülkemizde de hızla yükseldiğine dikkati çektiler.
TSE Belgelendirme Merkezi Başkanı Doğan Yazar, sertifika alabilmek için yurt dışındaki kurumların kapılarını aşındıran firmaların, yaptıkları çalışma sayesinde ülke koşullarına uygun ve daha ekonomik koşullarda belge alabileceklerini, bu yolla çevreye duyarlı ve güvenli bina sayısının da hızla artacağını kaydetti.
Yazar, “Firmalarımız bu belgeleri almak için yurt dışındaki belgelendirme kuruluşlarına yüksek ücretler ödüyor. Bizim amacımız yatırımcılarımızın sermayesinin yine yurt içinde kalması. Bizler sahada denetleme yapan tek kurumuz. Bu konuda da oldukça iddialıyız. Bizi bu konuda harekete geçiren müteahittlere, özellikle de TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın’a ne kadar teşekkür etsek az” dedi.
TÜGİAD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öztürk de, yaptığı konuşmada TÜGİAD olarak üyelerinin yüzde 65’inin müteahhit olduğunu ifade ederek, “Bu süreçte arkadaşlarımızın da desteğini alarak omuz omuza gideceğiz" diye konuştu.
TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın ise, “TSE, bu belgeyi hazırlayarak sadece Türkiye’de güvenli yeşil binalar hazırlamakla kalmayacak, aynı zamanda dünyanın da güvenli, çevreye duyarlı binalar kazanmasına aracılık edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

TOKİ’den mimarlara ‘Türk aile yapısına göre konut’ çağrısı

Haberin Devamı

Geleneksel Türk mimarisinin ve kültürünün korunması, yöresel mimarinin geliştirilmesi için binalarda yeni tasarımlara giden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) mimar ve mühendislere ‘Türk aile yapısına göre konut’ çağrısı geldi. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, “Türk aile yapısına göre konut, sektörün millete borcudur. Bu konuda bütün tasarımcı mimarlara, uzmanlara ve yapımcılara büyük görevler düşmektedir” dedi.
Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştirildiğine değinen Karabel, Türkiye’deki aile büyüklerini de içeren aile yapısı göz önüne alındığında, konut çeşitliliği ve büyüklüğünün ekonomik talebe bağlı olarak şekillendiğini söyledi.
TOKİ uygulamalarında benzer yolu takip ettiğini dile getiren Karabel, 2+1 konuttan 5+1 konuta ve müstakil köy evlerine kadar farklı bölgelerde ve ekonomik ulaşılabilirlikte çeşitli uygulamalar yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Avcılar’da taksitleri 1 yıl boyunca erteliyor

Toya Yapı tarafından Avcılar’ın merkezinde inşa edilen Toya Vista, daire satışlarının yüksek oranda oturum amaçlı olması ile dikkat çekiyor. Ağustos 2014’te teslim edilecek Toya Vista’da, daire sahiplerinin yüzde 70’i, dairelerini kiraya vermektense kendileri yaşamayı planlıyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, inşasının devam ettiği Toya Vista’da, daire planlarının fonksiyonelliği, kullanılan malzemenin kalitesi kadar projenin merkezi konumu, toplu ulaşım olanaklarına yakın olması ve ulaşım kolaylığı avantajları nedeniyle de daire sahipleri satın aldıkları daireyi kiraya vermek yerine kendileri oturmayı tercih ediyor.
1+1 dairelerin yer almadığı Toya Vista’da, çocuk oyun alanı, çocuk aktivite alanı gibi çocuklu ailelerin beklentilerini karşılayacak sosyal alanlar da bulunuyor.

Göl manzarasına sahip
Yüzde 5 peşinat ile 12 ay taksit erteleme imkânı sağlanan projede, 99 ile 162 metrekare arasında değişen 2+1 ve 3+1 tiplerinde konutlar yer alıyor.
Küçükçekmece Gölü manzaralı Toya Vista, 15’inci katında konumlandırılan sosyal tesisleriyle ilgi görüyor. Yaklaşık 3 bin metrekare yeşil alan yer alan projede, fitness center ve açık havuz bulunuyor.

Tapuda çağrı merkezi dönemine geçiliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tapu işlemleri sırasında meydana gelen gereksiz beklemeleri bitirmek için harekete geçti. Tapu işlemlerinde daha önce internet ortamında randevu hizmetini başlatan bakanlık, telefonla randevu sistemini de devreye sokuyor.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak sistem sayesinde tapu işlemleri öncesi, randevu alınacak ve zaman kaybı önlenecek. Çağrı merkezi, tapuyla ilgili birimleri tek çatı altında toplayacak. İşlemler başlamadan gerekli olan evraklar hakkında önceden bilgi alınabilecek. Yılsonunda hizmete girmesi beklenen çağrı merkezi istihdama da katkı sağlayacak.

Dükkânlar için ön talep süreci başlattı

Gül İnşaat ve Başakşehir Belediyesi ortaklığıyla hayata geçirilen Sofa Bahçeşehir projesinin dükkânları için ihale öncesi ön talepler alınmaya başlandı. Dükkânlar açık artırma yöntemi ile satışa sunulacak. Bahçeşehir’in merkezinde, göl manzarası ve teras keyfi sunulan proje, 1+1’den 4+1’e kadar farklı büyüklüklerde 120 teraslı daire ve 28 adet dükkândan oluşuyor.
Yatay bir konsept ile inşa edilen Sofa Bahçeşehir sadece 6 kattan oluşan butik bir proje. 28 dükkânın yer aldığı projede yer alan dükkânların büyüklükleri 102 ile 2 bin 360 metrekare arası değişiyor. 2014 Ocak ayında teslim edilecek dükkanların fiyatları 740 bin liradan başlıyor.

Basketbol sahasını çocuklara göre yaptı

Haziran 2014’te teslim edilmesi öngörülen, farklı tiplerdeki 174 daireden oluşan Greenist konutlarında özellikle çocuklar düşünülerek büyük bir titizlikle hazırlanan gerek sosyal alanlar gerekse araç otopark yolu dikkat çekiyor.
Çocukların boyutlarına uygun şekilde tasarlanan basketbol oyun sahalarının, kapalı ve açık havuzların ve oyun parkının yanı sıra okul servislerini bekleme alanlarının araç trafiğinden bağımsız bir yerde konumlandırıldığını ifade eden Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı, “Tamamen doğayla iç içe oluşturduğumuz Greenist konutlarımızda önceliği geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenliğine verdik” dedi.

Kaya City’de satışların üçte ikisi tamamlandı

İstanbul’un kuzeyinde, Kanal İstanbul, temeli atılan 3. köprü, ihalesi yapılan 3. havaalanı ve Bioİstanbul gibi dev projeler ile birlikte planlanan yeni şehir hızla kuruluyor. Yeni İstanbul’un merkezi Kayaşehir’de, Celaloğlu ve E7 Yapı Market işbirliğiyle gerçekleştirilen Kaya City Residence projesinde de, kaba inşaatın yüzde 70’i ile birlikte, dairelerin üçte ikisinin satışı tamamlandı. Kaya City, 2014 Ağustos’ta tamamlanacak.
Projede 236 dairenin, 150’den fazlasının satışı gerçekleştirilirken, Celaloğlu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sulu, örnek dairelerin tamamlanması ile satışların hızlandığını söyledi.