Ekonomi KURTKÖY’DEKİ PROJEYLE YATIRIMCIYA ÜÇLÜ SEÇENEK

KURTKÖY’DEKİ PROJEYLE YATIRIMCIYA ÜÇLÜ SEÇENEK

28.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurtköy’de kendine ait arsa üzerinde Work Square projesinin inşaatına başlayan MVK Yapı, projede home-ofis, mağaza ve otele yer verecek. Havaalanına komşu durumdaki proje bölgede yapılan Teknopark’a da hitap edecek

KURTKÖY’DEKİ PROJEYLE YATIRIMCIYA ÜÇLÜ SEÇENEK

Aslen Malatyalı olan ve 1972 yılından bu yana İstanbul Anadolu yakasında Bostancı, Küçükyalı, Suadiye, Şaşkınbakkal, Erenköy, Kozyatağı gibi noktalarda kendi arsalarında konut ve işyeri projeleri gerçekleştiren MVK Yapı, şimdi de Kurtköy’de yeni bir karma projeye başladı.
MVK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ertürk Mavuk, Kurtköy’de 1993 yılında satın aldıkları arsa üzerinde inşa ettikleri Work Square projesinin bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda planlandığını belirterek, inşaatı yaparken de parayı ikinci plana ittiklerini söyledi. Ertürk Mavuk, endüstriyel kalıp kullandıklarını ve betonu kaliteli olarak döktüklerini ifade ederek, maliyetlerini artırmasına rağmen kaliteden ödün vermediklerini anlattı.
Arsa dahil 60 milyon dolar maliyeti bulunan projenin 351 daireden oluştuğunu ifade eden Mavuk, stüdyodan 3+1’e kadar farklı tiplerdeki dairelerin büyüklüğünün 50 metrekare ile 180 metrekare arasında değiştiğini söyledi. Toplam 50 bin metrekare inşaat alanı bulunan projenin 255 dairesinin satışa çıktığını ifade eden Mavuk, projede, 71 adet stüdyo, 182 adet 1+1, 84 adet 2+1 ve 14 adet 3+1 daire bulunduğunu aktardı.

Bir blok otel olacak
Mavuk, mono-blok şeklinde 4 bloktan oluşan projedeki B bloğu satışa çıkarmadıklarını anlatarak, “Bu blokta stüdyo ve 1+1 yapacaktık ama otel yapmaya karar verdik. Burada 70 stüdyo 20 tane 1+1 daire bulunuyor. Şu anda da bir otel zinciriyle görüşüyoruz” dedi.
Ertürk Mavuk, projenin konut ve ticari ruhsatlı olduğunu belirterek, 8 bin metrekarelik mağaza alanları bulunduğunu ve bunları kiraya vereceklerini kaydetti. Mavuk, AVM’de lüks markalara yer vereceklerini de söyledi.
Mavuk, satışta olan dairelerin fiyatlarının 140 bin liradan başladığını belirterek, konutları da yüzde 1 KDV ile sattıklarını açıkladı. Projenin temelini haziran ayında attıklarını, satışlara ise eylül ayında başladıklarını anlatan Mavuk, lansman fiyatlarının hala geçerli olduğunu dile getirdi. Projede inşaatın hızla ilerlediğini aktaran Mavuk, “Temelin yüzde 50’sine geldik. Konutları 2014 yılının ikinci yarısında teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Yatırımcılar alıyor
Ertürk Mavuk, Work Square projesinde ofis ağırlıklı bir yapının öncelik taşıyacağını anlatarak, verilecek hizmetlerin de buna göre şekilleneceğini ifade etti. Mavuk, konutların ruhsatta mesken olarak görünmesine rağmen yönetim planıyla ofis olarak kullanılabileceğini anlatarak, “Projedeki ofis unsurlarını ön plana çıkardık. Toplantı ve seminer odası, her katta sekreterlik hizmeti verilecek. Zaten buraya daha çok yatırımcılar geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Hangi daire kaç lira?
Tipi Fiyatı
1+0 140.000 - 155.000
1+1 175.000 - 235.000
2+1 250.000 - 315.000
3+1 490.000 - 610.000

Tago mimarlık tasarladı
Tago Mimarlık tarafından tasarlanan Work Square projesinde, lobi, her daireye özel bir depo alanı, spor merkezi, kapalı yüzme havuzu, hobi salonu, SPA, 350 araç kapasiteli kapalı otopark, çocuk oyun olanları, toplantı ve seminer salonları, 120 metrekareyi bulan teras bahçeleri, restoran, kafeler, market, özel güvenlik sistemi bulunuyor.

Teknopark’a hitap edecek
Ertürk Mavuk, Kurtköy’ün son yıllarda büyük bir gelişim gösterdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Bölgede sağlıkkent yapılması planlanıyor. Havalimanı zaten var. Teknokent de yapılıyor. 2013 Nisan’da açılacak deniyor. Yüzlerce firma burada faaliyet gösterecek. Bizim projede bu projelere hitap eden lokasyona ve donatılara sahip.”

Haberin Devamı

Çorlu’ya lojistik merkezi
Ertürk Mavuk, Kurtköy’de kendilerine ait başka arsaları da bulunduğunu 2013’de yeni bir projeye başlayabileceklerini belirterek, ayrıca Çorlu’da kendilerine ait arsa üzerinde 120 bin metrekare kapalı alanı bulunan lojistik merkezi yapacaklarını söyledi.

KONUT SORUNUNA ‘KİTAP’LI ÇÖZÜM

Avukat Ali Güvenç Kiraz, gayrimenkul konusunda yol gösterici olmak için ilk kitabını yayınladı. Birçok sorunun cevabını barındıran kitap son yasalar ışığında anlaşılır bir dille hazırlandı

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, gayrimenkulle ilgili merak edilen hemen hemen her şeyi bir kitapta topladı. ‘İşimiz Gayrimenkul’ adındaki kitap son çıkarılan yasa ve yönetmelikleri de kapsıyor.
İlk kez bir hukukçunun kaleminde vatandaşın da anlayabileceği dilde yazılan kitabın birçok sorunun cevabını barındırdığını ifade eden Ali Güvenç Kiraz, “Genelde hukukçuların yazıları pek anlaşılmaz. Ama bu kitabı anlaşılır bir şekilde yazdım” dedi.

Güncel bilgilere yer verdi
Kitabın gündemdeki konular arasında yer alan kentsel dönüşüm, 2B, mütekabiliyet, borçlar kanunu ve tapu gibi konularla ilgili son yasal düzenlemeler ışığında yazıldığını dile getiren Kiraz, şunları söyledi:
“Kitapta gayrimenkulle ilgili güncel bilgilerin hepsi bulunuyor. Kira ve kamulaştırmadan kentsel dönüşüm ve mütekabiliyete, 2b’den borçlar kanunu, tapu ve tasarı halindeki emlakçılık yasasına kadar her şey var. Pratikte de kullanılabilecek bir gayrimenkul kitabı tasarladım. A’dan Z’ye her şey burada var. Bir vatandaş ya da bir gayrimenkul uzmanı merak ettiği birçok sorunun cevabını burada bulabilir.”
Kiraz, kitabın bir diğer özelliğinin ise emsal kararları bünyesinde barındırması olarak gösterirken, özellikle yasal süreçteki sorunlarla ilgili daha önce verilmiş emsal kararları kitaba koyarak, böylece bu sorunların çözümüne ilişkin önemli ipuçları verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

REMAX DESTEKLEDİ
İşimiz Gayrimenkul kitabı Remax’in Girişimcilik Serisi’nin ilk kitabı olarak basıldı. Derin Kitap tarafından basılan kitap 432 sayfadan oluşuyor. Gayrimenkul hukuku konusunda ön bilgilerle başlayan kitapta tapu, kira, kamulaştırma, aracılık hizmetleri, gayrimenkul hukukunda özel alanlar, gayrimenkulle ilgili bilinmesi gereken noktalar ve kentsel dönüşüm ana başlıkları yer alıyor.

Haberin Devamı

Aqua Florya AVM’ye 140 milyon $ yatırım

Avrupa’nın deniz manzaralı ilk Alışveriş ve Yaşam Merkezi ‘Aqua Florya AVM’, ‘Hayat Denizin Hemen Yanında’ sloganıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye’nin önde gelen şirketleri Nuhoğlu İnşaat, Metal Yapı, Alt ve Üst Yapı ile Nas İnşaat tarafından hayata geçirilen Aqua Florya AVM, konumu ve çevreci mimarisiyle dikkat çekiyor.
Aqua Florya AVM, Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, İstanbul Akvaryum Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu ve Jones Lang LaSalle Alışveriş Merkezi Yönetim ve Kiralama Direktörü Ercüment Alptekin’in katılımlarıyla basına tanıtıldı. Toplantıda konuşma yapan İstanbul Akvaryum Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Aqua Florya’da sıradan alışveriş merkezi anlayışının dışında bir ‘yaşam alanı’ yarattık” dedi.
Yanı başındaki dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum ile Florya’ya değer katacak proje için 140 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Nuhoğlu, “İstanbul Akvaryuma yaptığımız 100 milyon dolar yatırım ile toplam yatırımımız 240 milyon dolar seviyesine ulaştı” dedi. Nuhoğlu, “Vakko ve Beymen standart konseptlerinin dışında bize özel konsept mağazalarıyla alışveriş ve yaşam merkezimizde yer alacaklar. Arzu Kaprol, Erdem Kıramer gibi isimler de Aqua Florya AVM’de hizmet vermeye başladılar” diye konuştu.
Toplam 45 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 140 mağazasıyla Aqua Florya AVM’nin 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN PROJESİ - PALADYUM BEYTEPE

Aydınlatma için güneş enerjisini sulama için atık suyu kullanacak

Temeli 2012 Temmuz’unda atılan Paladyum Beytepe Ankara’nın ilk çevreci konut kulesi olarak lanse ediliyor. Uzaltaş İnşaat tarafından yeşil bina kriterlerine uygun olarak tasarlanan Paladyum Beytepe’de, lansmana özel yüzde 7 indirim uygulanan 20 daire ilk gün satıldı.
15 bin 750 metrekare alanda uygulanacak Paladyum Beytepe projesinde 2+1, 4+1 ve 5+1 olmak üzere 110 daire yer alacak. Konutların dışında 7 dükkanın da bulunduğu projenin, Ankara’da otel gibi lobi hizmetlerinin verileceği ilk rezidans olması planlanıyor. Yüzme havuzları, fitness center, çocuk kulübü ve oyun alanlarının tasarlandığı projede, yürüyüş yolları ile 50 kişilik barbekü alanı da yer alacak. Ayrıca projede 5+1 konutlara 3, 4+1 konutlara ise 2 kapalı otopark tahsis edilecek. Her daire ayrıca 5 metrekare depoya da sahip olacak.
3 blok olarak planlanan projede, A blokta butik iş merkezi, caddeye cepheli B blokta ise 110 metre yüksekliğinde 32 katlı konut kulesine yer verilecek. Projenin C bloğu ise alçak katlarda oturmak isteyenlere hitap edecek. Blokların tamamının panaromik manzaraya sahip olacağı projede, yere kadar cam duvarlar bulunacak. Ekim 2014’te tamamlanması planlanan projede, çevre aydınlatmasında güneş enerjisi, bahçe sulamasında da atık sular kullanılacak.

YAKIN PLAN
YERİ: Ankara
YAPIMCI FİRMA: Uzaltaş?İnşaat
TESLİM TARİHİ: Ekim 2014
KONUT SAYISI: 110
KONUT TİPİ: 2+1, 4+1, 5+1

Soyak Siesta’nın 3. etap konut teslimleri başladı

İzmir Karşıyaka’da Soyak tarafından inşa edilen Soyak Siesta 3. Etap ev teslimleri başladı.
Teslim töreninde Soyak tarafından sakinlere çeşitli hediye ve bilgi kitapçıkları dağıtıldı. Az katlı bina konseptiyle 2 bin 250 konutluk Soyak Siesta’nın 3. etap evleri, 1+1, 2+1 ve 3+1 tipindeki daire seçeneklerinden oluşuyor.
Ayrıca Soyak Siesta’nın yeni başlayan kampanyasında 2+1 daireler 5 Aralık 2012’ye kadar 191 bin liradan satışa sunuluyor. Dayalı döşeli olarak satışa sunulan 2+1 dairelere 36 ay vadeli ve yüzde sıfır faizle sahip olunabileceği gibi peşin ödeme de yüzde 7 indirim söz konusu.

Zincirlikuyu’da bir katın tamamı kiralanabiliyor

Propa İnşaat’ın yeni ofis projesi Propa Ofis Optima, Zincirlikuyu’da hayata geçiriliyor. Projede, merkezi iş alanında A sınıfı kriterlere sahip küçük metrekareli ofis arayanlardan komple bina arayışında olan kurumsal firmalara kadar her ihtiyaca optimum kullanım alanları sunuluyor.
Projede 4 bin 150 metrekare kullanım alanına sahip müstakil binadan, 465 metrekarelik komple bir kata ve 192, 110, 87 ve 78 metrekarelik ofislere kadar seçenekler bulunuyor.
Ayrıca Propa Ofis Optima, 2. fazı ile birlikte toplam 8 bin 650 metrekare A sınıfı ofis alanı sunuyor. Projenin sosyal alanları arasındaysa toplantı odalarının yanı sıra kafe, restoran ve fitness salonuna yer veriliyor.

Ödemeler vade farksız 12 ay sonraya ertelendi

Sinpaş Yapı, Sultanbeyli’de inşasına devam ettiği Liva İstanbul projesinin ikinci etabı Liva Turkuaz’da ödemeleri 12 ay sonraya erteliyor. Tüm ev tipleri için 15 bin liralık peşinatın alındığı kampanyada, ilk taksit ve ara ödeme bir yıl sonra alınacak. Ödeme yapılmayan 12 ay içinse vade farkı almayan Sinpaş Yapı, Liva Turkuaz etabında 60 aylık kredi oranı ile 120 aylık vade imkanı da sunuyor. Projenin ilk etabı Ekim 2013’te, ikinci etabı ise Mart 2014’te teslim edilecek. 1+1 ile 4+1 arasında farklı konut seçeneklerinin sunulduğu projede 474 konut yer alıyor. Liva Turkuaz’daki konut fiyatları ise 162 bin 300 ile 505 bin 500 lira arasında değişiyor.

Dubleks daireler için yüzde 20 indirim yaptı

Emlak Konut GYO tarafından İstanbul Selimpaşa’da inşa edilen Selimpaşa Emlak Konutları projesinde satışına devam edilen konutların fiyatları 121 bin liradan başlıyor ve 191 bin liraya kadar yükseliyor. Farklı ödeme planlarının uygulandığı projede teslimler hemen yapılıyor.
Selimpaşa Emlak Konutları’nda dairelerin peşin satışlarında yüzde 15, dubleks dairelerin peşin satışlarında ise yüzde 20 indirim imkânı sunuluyor. 124 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen projede toplam 820 konut bulunuyor.
Projede 3+1 daireler 147 ile 196 metrekare, 3+1 dubleks daireler 195 ile 205 metrekare büyüklükte planlanıyor.

Yazarlar