Ekonomi Marmara Üniversitesi arazisine 6 talip

Marmara Üniversitesi arazisine 6 talip

16.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Marmara Üniversitesi arazisine 6 talip

Emlak Konut GYO’nun, İstanbul Nişantaşı’ndaki Marmara Üniversitesi arazisi ihalesinin birinci oturumu dün yapıldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 25 dönümlük, ticaret ve konut alanları ile park alanları yer alacak arazi için 6 firma teklif verdi. Dap Yapı’nın ihalelere katılan şirketi Eltes İnşaat, Özak GYO, Taş Yapı İnşaat, Astaş Gayrimenkul, CABA İnşaat ve Doruk GYG Şehircilik ilk oturumda teklif veren firmalar oldu.

20 dönümlük arsanın yaklaşık 11 dönümü ticaret+konut alanı, 1 dönümü ticaret alanı ve 7 dönümü de park alanı olarak ayrıldı.

Şehrin merkezi konumunda ve büyüklüğüyle dikkat çeken arazi için ikinci oturumda kıyasıya bir rekabet yaşanması bekleniyor.

Nişantaşı arsasının ihalesine, hem konumu hem de büyüklüğü nedeniyle gayrimenkul firmalarının yoğun katılımının olması bekleniyor.


455 milyon liraya aldı

TOKİ ile Marmara Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Nisan 2016’da Halkalı, Nişantaşı ve Bahçelievler Yerleşkeleri TOKİ’ye devredilmişti. TOKİ, buna karşılık Maltepe’deki 2 milyon 455 bin metrekare büyüklüğündeki Kenan Evren Kışlası arazisini üniversiteye vermişti. Üniversitenin Halkalı ve Nişantaşı kampüs arazileri ise TOKİ tarafından Haziran 2016’da Emlak Konut GYO’ya satılmıştı. Emlak Konut GYO, Nişantaşı’ndaki toplam 24 bin 468 metrekarelik arsaları 455 milyon liraya almıştı.