Ekonomi Milli Piyango biletlerinin yüzde 75’i satıldı: Bana çıkarsa köşk alacağım!

Milli Piyango biletlerinin yüzde 75’i satıldı: Bana çıkarsa köşk alacağım!

25.12.2023 - 15:59 | Son Güncellenme:

Büyük ikramiyenin 400 milyon lira olarak belirlendiği Milli Piyango’nun yılbaşı biletleri, İstanbul’da da yoğun ilgi görüyor. Milli Piyango biletlerinin yüzde 75’i satıldı.

Milli Piyango'nun özel yılbaşı çekilişi için geri sayım başladı. Yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye 400 milyon lira, dağıtılacak toplam ikramiye tutarı ise 2 milyar 355 milyon 650 bin lira olacak.

Haberin Devamı

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 400 milyon liralık büyük ikramiyenin tamamı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dağıtım garantili olacak. Belirlenen kuralla bilet payına bakılmaksızın büyük ikramiye, isabet ettiği satılan bilet ya da biletler arasında eşit olarak paylaştırılacak. Milli Piyango yılbaşı çekilişi büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar devam edecek. Büyük ikramiye çekilişi 31 Aralık gecesi televizyonda canlı olarak yayınlanacak ve tüm çekiliş sonuçları Milli Piyango’nun internet sayfasından açıklanacak.

Yılbaşına sayılı günler kaldı. Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi için geri sayım başladı. Bu yıl büyük ikramiye tam 400 milyon TL. Biletlerin yüzde 75’i tükendi. CNN Türk ekibi Eminönü’nde Milli Piyango bayisini görüntüledi.

Haberin Devamı

CNN Türk Muhabiri Emel Telli canlı yayında şu ifadeleri kullandı: “Yeni yıla sayılı günler kaldı. 2023’ü geride bırakacak, 2024’e giriş yapacağız. Yeni yıl deyince umutlar var, hayaller var. Umudunu gerçekleştirmek isteyenler ise Milli Piyango bayilerinin önünü tuttu. Bu yıl büyük ikramiye tam 400 milyon TL.

Tam bilet 400 TL, yarım bilet 200, çeyrek bilet ise 100 TL’den satışa sunuluyor. Biletlerin yüzde 75’i tükenmiş durumda.

Büyük ikramiye bana çıksın diyenler bulunduğumuz noktada. Burası Eminönü, yoğun olan noktalardan birindeyiz. Bir taraftan buraya gelen vatandaşlara mikrofon uzatmak istiyorum.

Bilet almaya gelen vatandaşlardan biri, “Hayal olmaz mı? Çıkarsa vatandaşlara yardım edeceğiz” dedi. Bir başka vatandan ise, “5 tane alacağız. Kendime ve çocuklara. Hayaller var. Öncelikle sağlık ve huzur ama para olmadan da olmuyor” dedi.

Hayaliniz var mı? Sorusuna vatandaşlardan biri “Olmaz olur mu, bana çıkarsa bir köşk alacağım, bir çiftlik alırım. Rahat rahat geçiniriz” dedi.