Ekonomi Modayı fonladı!

Modayı fonladı!

27.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Türk modacı Hüseyin Çağlayan’ın markası Chalayan, fon yöneticisi Dalınç Arıburnu’nun kurucu ortağı olduğu İngiltere merkezli alternatif yatırım platformu Centricus’tan yatırım aldı.

Modayı fonladı

Yatırım anlaşması uyarınca Centricus, Chalayan’ın yüzde 20 hissesini devraldı. Chalayan aldığı yatırım ile başta Çin pazarına giriş olmak üzere coğrafi genişlemeye ve yeni teknolojileri kullanarak satışlarının artmasına odaklanacak.

Haberin Devamı

Chalayan’ın kurucusu Hüseyin Çağlayan, “Yönetim sorumluluğunu paylaşmak beni daha iyi bir tasarımcı yapacak. Stüdyoda daha fazla vakit geçirebileceğim. İnovatif yollarla büyüyeceğiz” dedi.

Centricus Kurucu Ortağı Dalınç Arıburnu ise, şunları söyledi:

“Prestijli bir markayla moda sektörüne girmenin heyecanını yaşıyoruz. Chalayan, gelişiminde kritik bir seviyeye gelmişti. Markayı bir sonraki aşamayı taşımak için doğru zaman olduğuna inandık. Finansal hizmetler, teknoloji ve altyapı sektörlerinin ardından moda, eğlence, medya ile spor sektörlerine yatırım yaparak dördüncü bir yatırım alanında faaliyet gösterme stratejimizin ilk adımını attık.”

Rihanna, Jennifer Lopez, Lady Gaga gibi çok sayıda uluslararası müzik ve film yıldızı modacı Hüseyin Çağlayan’ın markası Chalayan’ın tasarımlarını giyiyor.

Haberin Devamı

Gaga’yı giydirdi

1993 yılında bu yana önce İngiltere ardından küresel moda endüstrisine damgasını vuran ve sektörün en etkili 500 ismi arasında yer Hüseyin Çağlayan’ın Chalayan markası altında devam eden büyüme yolculuğu, yeni bir aşamaya ulaştı. Hüseyin Çağlayan, Chalayan markası altında kadın hazırgiyim ürünlerinin yanı sıra özel kadın giyim koleksiyonu ve erkek giyim ürünleri tasarımı, tanıtımı ve satışı gerçekleştiriyor. Koleksiyonlarında tasarım, sanat ve teknolojiyi bir arada kullanıyor. Çağlayan, Lady Gaga için 2011 Grammy Ödül Töreni’nde salona girişte kullandığı fiberglastan yumurtayı tasarlayarak büyük ses getirmişti.

Modayı fonladı