Ekonomi Otomobil alacaklar dikkat! Sıfır araçlara zam geldi, 2. el piyasası canlandı

Otomobil alacaklar dikkat! Sıfır araçlara zam geldi, 2. el piyasası canlandı

08.03.2024 - 21:30 | Son Güncellenme:

Otomobil alacakları yakından ilgilendiren haber! Şubat ayında satışlarıyla rekor kıran sıfır otomobiller, mart ayında ortalama yüzde 5 oranında zamlandı. Zammı gören tüketicinin büyük bir çoğunluğu hemen 2. ele yöneldi. Detaylar Kanal D Ana Haber'de ortaya çıktı...

Otomobil satışları tarihi bir rekora ulaştı. Şubat ayında 106 bin araç satışı gerçekleşti. Otomobil almak isteyenlerin elini çabuk tutması söyleniyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

OTOMOBİLE MART ZAMMI YAPILDI

Sıfır otomobile mart ayında yüzde 5 zam gelince tüketici rotayı 2. ele çevirdi. Parasının değeri düşmemesi için de otomobil aldıklarını söyleyen bazı vatandaşlar "Sıfır alamadık 2. ele yöneldik" dedi.

Otomobil alacaklar dikkat Sıfır araçlara zam geldi, 2. el piyasası canlandı

Otomobil fiyatları mart ayının gelmesiyle güncellendi. Yüzde 3, yüzde 5 ve yüzde 7 oranında markalar fiyatlara zam yaptı.

İKİNCİ ELDE HANGİ ARAÇLAR TERCİH EDİLİYOR?

İkinci el piyasasında en çok fiyatı 1 milyon liranın altında olan araçlar tercih ediliyor. 500 bin ile 1 milyon arasındaki araçların hızlı satıldığı belirtiliyor.

Otomobil alacaklar dikkat Sıfır araçlara zam geldi, 2. el piyasası canlandı

FİYATI YÜKSEK ARAÇLAR ZOR SATILIYOR

Galeri esnafı, elindeki 2019 model bir aracın fiyatının 4 milyon lira olduğunu ve bu aracın 2 aydır galerinin önünde beklediğini söyledi. 1 milyon liranın üzerindeki araçlarda bir hareket olmadığı ve çok zor satıldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Otomobil alacaklar dikkat Sıfır araçlara zam geldi, 2. el piyasası canlandı

800 BİNİN ALTINDA SIFIR OTOMOBİL YOK

Araç alacaklar elinizi çabuk tutun. 800 bin liranın altında sıfır otomobil kalmadı. Fiyatların da Nisan'da yüzde 10-12 oranında artacağı belirtiliyor.