Ekonomi Tekno şov başlıyor

Tekno şov başlıyor

05.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dev tüketici elektroniği fuarı CES 2023 başlıyor. 5-8 Ocak tarihleri arasında açık kalacak olan fuara yeni inovasyonlar ve ilginç icatlar damga vuracak. Türk firmalar da fuarda yerini alıyor. Türkiye’nin otomobili Togg, yeni özelliklerini sergiliyor.

Tekno şov başlıyor

HANİFE BAŞ - Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından biri olan CES 2023 başlıyor. 5-8 Ocak tarihleri arasında ABD’nin Las Vegas şehrinde açık kalacak olan fuara yeni teknolojiler, inovasyonlar damga vuruyor. Pandeminin etkilerini atlatan fuara, bu yıl 100 bin kişinin katılması bekleniyor. 173 ülkeden 3 binden fazla firma ürünlerini sergileyecek. CES 2023’de Türk firmalar da gövde gösterisi yapacak.

Haberin Devamı

Duyuları harekete geçirecek

Togg, CES’te duyuları harekete geçiren mobilite deneyimi yaşatacak. Togg, fuara kullanıcıların görme, koklama, işitme ve dokunma duyularına hitap eden bir teknoloji deneyim alanıyla katılacak. Togg’un ‘Dijital Mobilite Bahçesi’ adını verdiği alan, ziyaretçilere sürdürülebilir ve bağlantılı bir mobilite geleceğini deneyimletecek.

Togg’un dualite dünyasındaki insan ve teknoloji, sanat ve bilim, akıl ve kalp, birlik ve çokluk gibi kavramların buluştuğu ‘Dijital Mobilite Bahçesi’, mobilitenin yarından sonrasını dijital sanatla anlatıyor.

Tekno şov başlıyor

Katlanıyor ve yana açılıyor

Samsung, fuarda hem katlanan hem de kayarak yana açılabilen cep telefonunu tanıtıyor. Katlanabilen ekranlara yeni bir boyut katan Flex Hybrid Oled ekranlı telefon hem iş hem de eğlence için düşünülmüş. İş belgelerine bakmak ya da film izlemek için daha büyük ekran sunacak. 10.5 inç’lik ana ekranı olan telefon yana doğru açıldığında 12.4 inç ekrana dönüşüyor. Markanın bu konseptte iki farklı modeli daha sergilemesi bekleniyor. Bu konseptler mobil cihazların geleceği hakkında bilgi veriyor. Henüz ne zaman pazara sunulacakları belli değil.

Haberin Devamı

Hem çalış hem bisiklet sür

Evde, ofiste masa başı çalışırken spor yapmak herkesin hayali. Acer, fuarda bu isteğe yönelik bir bisiklet tanıttı. eKinekt BD 3, çalışma ve sporu bir araya getiriyor. Çalışırken bisiklet sürebiliyorsunuz ve bu hareketi kinetik enerjiye dönüştürebiliyorsunuz. Pedal çevirerek aktif kalıyorsunuz. Ürettiğiniz enerjiyle de bilgisayar ve cep telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Bisiklette USB girişi de bulunuyor. Cihazın çalışma ve spor modları, kullanıcıların görevlere veya antrenmanlara odaklanmak için pedal çevirirken masa konumlarını kolayca değiştirmelerini sağlıyor.

Sanatla ısının!

Sade bir çerçeve ve içinde LCD ekran. Evinizde hem sanat eseri olarak hem de ısıtma soğutmada kullanabiliyorsunuz. LG, yeni ARTCOOL Gallery klimasını CES 2023’te tanıtıyor. Dışarıdan bir klimadan çok bir sanat eserine bakıyormuş izlenimi veriyor. 27 inç LCD ekrana sahip çerçeve hem sanat eseri hem de odayı ısıtma ve soğutmada kullanılıyor. LG ThinQ uygulamasını kullanarak odayı anında tazeliyor. Dolaylı hava akışı, enerji tasarruflu ısıtma ve soğutma sunuyor. Akıllı uzaktan kumandası var.

Haberin Devamı

Hızlı oyuncu monitörü

Asus, Rog Swift Pro PG 2448QP monitör 540 Hz’lik hızıyla dikkat çekiyor. Bu performansa yeni e-spor teknolojisiyle ulaşıldı. Standart TN panellere göre yüze 60 daha yüksek tepki hızı sunan bu teknoloji yüksek yenileme hızlarıyla net görüntüler oluşturuyor. Uzatılabilen ve kilitlenebilen klipslere sahip yeni stant tasarımı, monitörün tabanda daha az yer kaplamasını sağlayarak profesyonel oyunculara masalarının üzerinde daha fazla boş yer bırakıyor. 24 inç’lik ekranı var. Profesyonel oyuncular ve etkileyici bir oyun deneyimi arayanlar için tasarlandı.