Ekonomi Türk sporuna destek sürecek

Türk sporuna destek sürecek

03.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom CEO’su Önal sporun gelişimi ve geniş kitlelere ulaşması için yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Türk sporuna destek sürecek

SERKAN ARMAN Las Palmas - Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom Basketbol Takımımız, kulüp tarihinde ilk kez Avrupa arenasında finalde. Bu başarı uzun yıllar Türk sporunun gelişimine ve geniş kitlelere ulaşması için gerçekleştirdiğimiz yatırımların meyvesi. Yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz eSüper Lig sponsorluğu gibi sporun geleceği için yeni sorumluluklar üstlenmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

7Days Avrupa Kupası’nda finale adını yazdıran Türk Telekom Basketbol Takımı, bugün İspanyol ekip Gran Canaria ile karşı karşıya geliyor.

İspanya’nın Kanarya Adaları’nın Las Palmas şehrindeki final maçı öncesi açıklamalarda bulunan Ümit Önal, Türk Telekom Spor Kulübü çatısı altında, basketboldan eskrime, yüzmeden badmintona 33 branşta yaklaşık 6 bin sporcuları bulunduğunu söyledi.

Önal, şöyle devam etti:

“Yıllardır spora yatırım yapan bir marka olarak, ‘Türkiye’ye Değer’ anlayışıyla projeler üretiyor; Akıllı Stadyum projeleri, VAR sistemi ve taraftar paketleri ile ses getiren ilklere imza atıyoruz. Spor ve oyun ekosistemini teknolojinin ayrıcalıklarıyla harmanlayarak, dijitalleşmedeki deneyimimizi futbolun en değerli markası olan Süper Toto Süper Lig’teki 17 takımın yer aldığı eSüper Lig’e yakın zamanda adımızı verdik. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen eSüper Lig’in isim sponsoru ve resmi yayıncısı olduğumuzu duyurmaktan ayrıca büyük mutluluk duyuyorum.”

Haberin Devamı

eSpor heyecanına ortak

Geniş kitleleri peşinden sürükleyen eSpor heyecanına da ortak olduklarını belirten Önal, “Oyun ekosistemi için kesintisiz ve güçlü altyapının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle de eSpor’un gereksinimleri arasında yer alan fiber altyapıyı ülkemizin her şehrine götürüyor, abonelerimize yüksek hızlı internet seçenekleri sunuyoruz” dedi.

Önal, sporun gelişimi ve geniş kitlelere ulaşması için sorumluluklar üstlenmeye ve önemli yatırımlar gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.