Ekonomi Türkler yapıyor Almanlar tanıtıyor

Türkler yapıyor Almanlar tanıtıyor

01.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Peker Holding’in Almanya’nın Düsseldorf şehrinde 150 milyon euro yatırımla hayata geçireceği Northgate projesinin tanıtımını, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de, Düsseldorf Belediye Başkanı Thomas Geisel yapacak.

Türkler yapıyor Almanlar tanıtıyor

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker ile bir araya gelen Düsseldorf Belediye Başkanı Thomas Geisel son yıllarda çok sayıda yabancı yatırımcının şehre ilgi gösterdiğini belirterek, “Tüm bunlar içerisinde, şehrimize kalıcı katkı sağlayan firmalar her zaman bizim için ön plandadır. Peker Holding de bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle, şehrimize çok önemli katkılarda bulundu. Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki projelerde de kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Yeni yatırım yolda

Peker Holding’in Almanya’da kurulu iştiraki Peker GMBH tarafından hayata geçirilecek NorthGate projesinin temel atma töreninin de mart ayında yapılması öngörülüyor. Görüşmede bu konu da gündeme gelirken, Düsseldorf Belediye Başkanı temel atma töreninde bulunmak istediğini ifade etti.

Öte yandan Peker GMBH, Northgate projesinin yanı sıra yine Düsseldorf’ta yeni bir projeyi daha kamuoyuna tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni projenin lansmanı ise dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak anılan ve her yıl dünyanın farklı ülkelerinden binlerce yatırımcıyı Fransa’nın Cannes kentinde bir araya getiren MIPIM’de gerçekleştirilecek. 12-15 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonun ikinci gününde, katılımcılara bir sunum yapacak olan Düsseldorf Belediye Başkanı Thomas Geisel, projenin bu tarihe yetiştirilmesi talimatını verirken; NorthGate’i ve yeni projeyi Düsseldorf’a değer katan projeler arasında göstermek istediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Türkler yapıyor Almanlar tanıtıyor

En büyük proje

Söz konusu projenin 60 bin metrekarelik inşaat alanıyla Düsseldorf’un en büyük projesi olacağının altını çizen Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, şunları söyledi:

“Projeye önde gelen yatırımcılardan talep var. Burayı genel merkez yapmak isteyen 3 uluslararası şirketle görüşme halindeyiz. Projenin içinde bir de otelimiz olacak. Bunun için de 6 büyük otel zincirinden teklif var; şu anda görüşmelerimiz sürüyor.”