Ekonomi Yapay zeka girişimlerini küresel sahneye taşıdı

Yapay zeka girişimlerini küresel sahneye taşıdı

07.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi FRWRD Global’e seçilen 10 yapay zekâ girişimi, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen dünyanın önde gelen start-up ve teknoloji etkinliği Slush’a katıldı.

Yapay zeka girişimlerini küresel sahneye taşıdı

Etkinlikte start-uplar, global girişimcilik ekosisteminin ileri gelenleri ile buluşarak iletişim kurdu. Slush içerisinde yapılan yan etkinlikte ise Yapı Kredi FRWRD start-upları, Yapı Kredi’nin kendi salonunda üçer dakikalık sunumlar gerçekleştirerek Slush’ın tüm katılımcılarına ve yatırımcılarına girişimlerini anlattı.

Haberin Devamı

16 Ekim’de başlayan ve 24 Aralık’a kadar Estonya’da devam edecek olan Yapı Kredi FRWRD Global programı kapsamında girişimlere, Estonya ve Finlandiya’da kendilerini tanıtarak büyütme fırsatının yanı sıra, ağlarını genişletme ve global pazarlara açılma imkânı da sunuluyor. Yılın en kapsamlı içeriği ve güçlü partnerleriyle Yapı Kredi FRWRD Global’in Demo Günü ise 11 Aralık’ta Estonya’da gerçekleştirilecek.

Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine dünya çapında katkı sağlamaya odaklandıklarını belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, “Yapı Kredi FRWRD Global’e seçilmeye hak kazanan 10 yapay zekâ girişimini, dünyanın en önemli start-up ve teknoloji etkinliklerinden biri olan Slush’a götürerek uluslararası arenada kendilerini gösterme fırsatı sunduk. Geleceği şekillendirecek projelere imza atan girişimcilerimize başarıya giden yolda önemli bağlantıları kurma ve mentorluk imkânları sağladık” dedi.