Gündem 10 yıllık yutma çilesi sona erdi

10 yıllık yutma çilesi sona erdi

14.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

On yıldır “akalazya” hastalığı nedeniyle yutma güçlüğü yaşayan 62 yaşındaki Pembe Rüzgar, POEM yöntemiyle sağlığına kavuştu.

10 yıllık yutma çilesi sona erdi

Prof. Dr. Yaşar Çolak’ın uyguladığı endoskopik POEM yöntemiyle artık normal ve sağlıklı bir şekilde yutkunabiliyor. Hastalığı boyunca 14 kilo veren Pembe Rüzgar, artık rahatça su içip yemek yiyebiliyor. Ev hanımı olan Pembe Rüzgar, on yıldır yutma güçlüğü ve gıdaların göğüste takılma hissi nedeni ile birçok kez doktora başvurdu. Birkaç yılın sonunda kendisine akalazya hastalığı teşhisi konuldu.

Haberin Devamı

Mideye inemiyor

Akalazya hastalığı yemek borusu ve mideyi birleştiren kasların aşırı derecede kasılı olması ve bu sebeple bu bölgede darlık oluşmasıyla ortaya çıkıyordu. Bu darlıktan dolayı gıdalar rahat bir şekilde yemek borusundan mideye geçemiyordu. On yıl boyunca yemek ve içmek konusunda sıkıntılar yaşayan Pembe hanımın yolu Memorial Şişli Hastanesi Gastroentereloji Bölümü’nden Prof. Dr. Yaşar Çolak’la kesişti.

Endoskopik bir müdahale olan POEM işlemi sonrasında normal bir şekilde yutkunabilen ve kendini daha sağlıklı hissettiğini belirten Pembe Rüzgar, “Hastalığımda 14 kilo vermiştim ve artık suyu dahi yutamıyordum. POEM işleminden sonra hiçbir şikayetim olmadı ve işlemin ertesi günü mucizevi bir şekilde artık suyumu içebiliyordum hem de hiç takılma yoktu. İki gece kontrol için hastanede kaldım. Ağrım olmadı çok rahat bir iyileşme yaşadım. Ertesi gün yutkunmamda sorun kalmamıştı. Su bile içemezken artık rahatlıkla yemek yiyebiliyordum. On yıl sonra yediklerimi ve içtiklerimi rahatça yutabilmek benim için çok büyük nimet. Tekrar hayata dönmüş gibi hissediyorum” dedi.