Gündem 15 katlı binanın 24. katını satmışlar!

15 katlı binanın 24. katını satmışlar!

12.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Makrom Yapı’daki hayali konut satışı skandalının ardından ev hayali kuran vatandaşların Ukra İnşaat ve Bulut İnşaat hakkında da suç duyurusunda bulundukları ortaya çıktı.

15 katlı binanın 24. katını satmışlar

Hayali ve ruhsat dışı dairelerin vatandaşlara satıldığı belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, planda dahi gözükmeyen bloka satış yapıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçelerde daire satışı yapılan blokun planda yeşil alan olarak gözüktüğü iddia edilirken, Ukra İnşaat’ın bu daireler için çok sayıda satış yaptığı belirtildi. Yaklaşık 40 kişinin suç duyurusunda bulunduğu proje üzerinden paraların peşin alındığı ve yeterli ruhsat alınmadan satış yapıldığı iddia edildi. Dilekçede yaklaşık 15 kata denk gelen binada, çok daha yüksek katlara satış konusunda sözleşme yapıldığı dile getirildi. 24 kat için ruhsat aldıklarını iddia eden Ukra İnşaat’ın ise 38’nci kata kadar satış yaptığı iddia edildi. Vatandandaşlar firmaların verdikleri sözü yerine getirmediklerini belirterek, firmalar hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma açılmasını istedi.

Haberin Devamı

1000 mağdur

Vatandaşlardan biri Bulut İnşaat’ın kendisine sattığı daireyi aynı zamanda başka birine de sattığını iddia etti. Olayla ilgili yaklaşık 1000 mağdurun olduğu iddia edilirken ilerleyen süreçte şikayet dilekçelerinin artacağı belirtildi.