Gündem 6 aylık bebek için beslenme

6 aylık bebek için beslenme

01.05.2018 - 12:31 | Son Güncellenme:

Her bebeğin gelişimi açısından düzenli beslenmeye ihtiyacı vardır. Düzenli beslenme hem fizyolojik hem de mental açıdan bebeğe önemli katkıları vardır. Bir bebek sağlığı için en uygun olan besinleri tüketmelidir. İçerisinde sebzelerin ve meyvelerin farklı karışımlarının olduğu mamalar tüketilmelidir.

6 aylık bebek için beslenme

Düzenli ve sağlıklı beslenme sayesinde bebek hem fiziksel gelişim açısından hem de vücut içerisindeki organlarının sağlığı açısından korunmuş olur. Bebek gün içerisinde tüketmiş olduğu besinlerden mutlaka vitamin ve mineral değerlerini elde etmelidir. Ayrıca protein değeri olan besinlerde önemlidir.

Haberin Devamı

6 aylık bebeğin beslenme kriterleri

Bebeğin beslenme kriterleri, hangi evrede bulunduğuna oranla değişim gösterir. Çünkü bazı besinler bebeğin yaşına uygun iken, bazı besinler ise sağlık açıdan zarar verebilmektedir. Bunun için bebeğin gelişimine göre alınan besinlere, ayrıca o besinlerin içerisinde ne olduğu ve neyden yapıldığına mutlaka bakılması gerekiyor. Örneğin, hazır meyve sularını almak yerine evde bulunan portakal ve şeftaliden meyve suları hazırlayabilirsiniz. Ya da bu meyveleri püre hâline getirerek bebeğinize verebilirsiniz. Tıp uzmanları, bebeğin doğal bir şekilde beslenmesinin çok önemli olduğunu açıklamaktadırlar.

  • 6 aylık bir zaman dilimi içerisinde bebeğin beslenme şartları sağlık açısından oldukça önem taşımaktadır.
  • Bir anne ve babanın hiçbir şekilde hazır besinleri bebeğe yedirmemeleri gerekir.
  • Besinlerin, ev içerisinde doğal ortamlarda yapılması sağlık açısından önem taşır.
  • Bebek 6 aylık döneme ulaştığı vakit, biyolojik açıdan dişleri çıkmaya başlar, diş etleri kaşınan bebek, sürekli olan bir şeyleri ağzına götürme eğilimde olur.

6 aylık dönem içerisinde sağlıklı beslenme

6 aylık dönem içerisinde, bebeklerin diş etlerinde kaşınmalar meydana gelir. Bebek bunun bilincinde olduğu için, eline hangi nesne gelirse gelsin onları ağzına götürme eğilimi içerisinde olur. Bu açıdan, bebeğinize dişlerini kaşımaları için salatalık gibi besinler ya da diş kaşıma aleti verebilirsiniz. Bebek bu dönemde anne ve baba ile olan temel güven ilişkisini sağlamaya çalışır. Annenin bebeğini emzirmesi bebeği ile arasındaki iletişimi kuvvetlendirir. Eğer ki anne çalışıyor ise sütünü mutlaka sağmalıdır ve çocuğuna bırakmalıdır. İlk 6 ay anne sütü önemlidir.

Haberin Devamı

6 aylık dönem içerisinde beslenme bakımından diş sağlığı

6 aylık dönem içerisinde, bir bebeğin dişleri yeni yeni çıkmaya başlar. Bebek bu dönem içerisinde anne sütü içtiği için, dişleri buna bağlı olarak da kuvvetlenir ve daha sağlıklı bir şekilde gelişim gösterir. Anne sütü içemeyen bir bebek, biyolojik açıdan her türlü sıkıntılar yaşar. Dişleri kolay bir şekilde çürüyebilir. Bunun için 6 aylık dönem içerisinde bebeğin, annesi bakımından besin miktarı karşılanmalı ve devamında ise dişleri korunmalıdır.

Yazarlar