Gündem Akşener işaret mi verdi?

Akşener işaret mi verdi?

10.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurmasının ardından dün partisinin Ordu’da seçimin yenilenmesine yönelik başvurusu için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) geldi.

Akşener işaret mi verdi

Akşener’in YSK’ya kurultayda adaylığını ilan eden Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile gelmesi dikkat çekti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun açıklamasında Ordu’da Türkiye ortalamasının çok üstünde geçersiz oy tespit edildiğini, çok sayıda sandıkta kayıp zarf ve pusula olduğunu söyledi. Olgun ayrıca 95 sandık kurulu başkanının memur ve siyasi parti üyesi olduğunu tespit ettiklerini ve bunun da kanuna aykırı olduğunu kaydetti. İYİ Parti’nin Ordu Adayı Enver Yılmaz da “Geçersiz oyların tamamı çift mühürlü, tamamı da İYİ Parti ve Enver Demirel” dedi.

Haberin Devamı

‘Görüşlerini sordum’

Açıklamanın ardından Akşener, gazetecilerin sorularına yanıtlamazken, YSK’ya İYİ Parti lideri ile birlikte gelen Dervişoğlu, adaylık açıklamasında “Genel Başkan’ımızın hayır duasını alacağım” dediğini hatırlatarak, “Genel Başkan’ımızın hayır duasını aldım. Bundan spekülasyon çıkarılmaya çalışıldığına şahit oluyorum. Siz en küçük şey yaparken ailenizin büyüğüne danışıyorsunuz da biz bu partinin kurulmasına ve bugünlere gelmesine vesile olan büyük emekler sarf eden insanlara görüşlerini sormayacak mıyız? Sayın Genel Başkan’ımızla da, partimizin yaşça büyük olanlarıyla da görüştüm” dedi.

‘Vahşi rekabet ortamı olmaz’

Dervişoğlu, aday sayısının fazla olup olduğuna ilişkin değerlendirmelere ise “Bu bir güzelliktir. Bir bölünmeye vesile olmaz. Hangi aday kazanırsa kazansın kaybeden İYİ Parti olmayacak. Böyle bir vahşi rekabet ortamı oluşmayacağına da inanıyorum. Adaylar birbirleriyle görüşecek. Ayrıca bu seçim bittikten sonra bugün birbirleriyle yarışanlar yarın kol kola yolculuklarını sürdürecekler” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Bilge Yılmaz: Aday değilim

İYİ Parti’de genel başkanlık yarışına girebilecek isimler arasında gösterilen Bilge Yılmaz, aday olmayacağını, mevcut adaylardan herhangi birine de “koşulsuz” destek vermeyeceğini açıkladı. Yılmaz, “başarısızlığı analiz eden, çözümlerini ortaya koyan, başarıya ulaşma konusunda ikna etmeyi başaran bir projeye ihtiyaç olduğunu, isimlere odaklanılmaması gerektiğini” söyledi.

Sonbaharda yola çıkıyor

İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti’nin kurultay ve iç işleri ile alakalı bir gündemi olmadığını vurguladı. Ağıralioğlu “Biz Allah izin verirse sonbaharda, alt yapısını tamamladığımız bir siyasi mücadele ile milletimizin teveccühüne talip olacağız” dedi. - ANKARA / Milliyet