Gündem Ali Tezel kimdir, kaç yaşında? Ali Tezel neden gözaltına alındı?

Ali Tezel kimdir, kaç yaşında? Ali Tezel neden gözaltına alındı?

13.01.2020 - 14:42 | Son Güncellenme:

10 Eylül 1966 yılında İzmir/Ödemiş'te dünyaya gelen Ali Tezel bugün gözaltına alındı. Sosyal Güvenlik Uzmanı olarak bilinen Ali Tezel'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmasında attığı tweetler nedeniyle gözaltına alındığı duyurulmuştu. Peki Ali Tezel kimdir, kaç yaşında?

Ali Tezel kimdir, kaç yaşında Ali Tezel neden gözaltına alındı

Ali Tezel'in polis tarafından gözaltına alınmasının ardından gündemi yakından takip eden vatandaşlar Ali Tezel kimdir, Ali Tezel kaç yaşında sorularına yanıt aramaya başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında attığı tweetler nedeniyle gözaltına alındığı duyurulan Ali Tezel'in Sosyal Güvenlik Uzmanı olduğu biliniyor. Ali Tezel sabah saatlerinde gözaltına alınmasının ardından polisteki sorgusunun tamamlanması ile serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

ALİ TEZEL KİMDİR?

Ali Tezel 10 Eylül 1966 tarihinde Ödemiş’te doğmuştur. İlkokulu Ödemiş’te tamamladıktan sonra ortaokulu devlet parasız yatılı olarak İzmir Buca Lisesi Ortaokulunda ve Lise’yi de yine devlet parasız yatılı olarak Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde 1985 yılında tamamlamış ve aynı yıl Nevşehir’de sağlık memuru olarak göreve başlamıştır. 1987-1989 yıllarında Ankara Numune Hastanesi Hızır Acil Servisinde geceleri çalışıp, gündüzleri de Hacettepe Üniversitesi Anestezi Teknikerliği bölümüne devam etmiştir.

1989 yılında İzmir Alsancak Devlet Hastanesi acil servisinde geceleri çalışırken, gündüzleri de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi idari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel ilişkiler Bölümüne başlamış ve 1993 yılında, 4 yılda tamamlamıştır.

Haberin Devamı

1995 yılında ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınav sonrasında girdiği SSK Sigorta Müfettiş Yardımcısı sınavı ile SSK’da Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamıştır.