Gündem Almanya sokaklarında nostalji

Almanya sokaklarında nostalji

08.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Almanya’da 48 senedir yaşayan Necdet Sancak, ‘çocukluk hayalim’ dediği nostaljik arabalarla Almanya Stuttgart sokaklarında tur atıyor. Türkiye’den satın aldığı 1974 model Murat 124 ve Anadol arabaları eski Türk filmlerinin afişleriyle kaplatan Sancak’ın arabaları büyük ilgi görüyor.

Almanya sokaklarında nostalji

Ailesiyle birlikte üç aylıkken gittiği Almanya’da 48 senedir yaşayan üç çocuk, dört torun sahibi Necdet Sancak, çocukluk hayalini hayata geçirdi. Türkiye’ye izne geldiğinde gördüğü Murat 124 ve Anadol marka arabalara büyük hayranlık duyduğunu anlatan Sancak, “Hep ben de bu arabalardan alacağım diyordum. Biraz geç oldu ama aldım. İki yıl önce ilk Murat 124 marka araç aldım onun tüm evraklarımı tamamladım, ‘Alman vatandaşı’ yaptım. Biz Yeşilçam filmleriyle büyüdük onlara da büyük sevgim vardı. O yüzden arabalarıma o eski filmlerden giydirme yaptırdım. İnsanlardan çok ilgi görünce gaza geldim, geçen sene de Anadol A2 arabamı getirdim. İkisi de benim için çok çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kötülere ayrı araba

Şimdi eskiden polisler tarafından kullanılan Renaut 12 satın aldığını söyleyen Sancak, “Polis arabası olduğu için filmlerde ona özel afiş yaptıracağım. Yeşilçam’ın kötü karakterleri olan Erol Taş, Nuri Alço ve ‘tecavüzcü Coşkun’ tiplemesiyle tanınan Coşkun Göğen’in fotoğraflarını bastıracağım” diye konuştu.

Almanya sokaklarında nostalji

‘Büyük ilgi gördüm’

Arabalarının Almanya’da hem Türkler hem de Almanlar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Sancak, “Bu kadar ilgi beklemiyordum. İnsanlar arabamı yolda durduruyorlar, fotoğraf çektiriyorlar. Memleket hasretini bu şekilde gidermeye çalışıyorlar” dedi.