Gündem Araç sorgulama işlemlerinizi araç plakası ile gerçekleştirin 2016!

Araç sorgulama işlemlerinizi araç plakası ile gerçekleştirin 2016!

19.05.2016 - 08:46 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemleri araç plaka sorgulama ile yapılabilir. Araç sorgulama işlemleri ile araca ait tüm borç ve kaza bilgilerine ulaşmak mümkündür. Araç sorgulama işleminin ayrıntıları haberimizde!

Araç sorgulama işlemlerinizi araç plakası ile gerçekleştirin 2016

İkinci el araç piyasası ile ilgilenen vatandaşlar yani sıfır araç yerine ikinci el araçları tercih eden vatandaşlar araç hakkındaki çoğu bilgiyi bazı sorgulama sayesinde öğrenebilmektedir. Aracın durumunu ve özelliklerini öğrenmek isteyen, aracın çalıntı olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar araç sorgulama işlemi ile birlikte bu bilgileri öğrenebilirler. Satın alacağınız aracın plakasının üzerindeki trafik cezalarını da öğrenebilirsiniz. Eğer bir trafik cezası varsa da ne kadar olduğunu plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Satın alacağınız aracın bir parçasının değişip değişmediğini, nerelerinde hasar olup olmadığını, hangi kazalara karıştığını da araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Aracın sigortasının olup olmadığını, varsa bile ne kadar süresi kaldığını tramer sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemi ile birlikte aracın tüm sigorta bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu sorgulamaların hepsini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız aracın tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu sorgulama sayesinde aracın çalıntı olup olmadığını, aracın durumunu ve aracın özelliklerini öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için de sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz de giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. E-Devlet şifreniz yok ise temin etmelisiniz. E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan e-hizmetler bölümüne girmelisiniz. Burada açılan hizmetlerden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan sonra alt bölümlerinden trafik şube bölümü altından araç sorgulama seçeneğini seçerek araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız aracın plakasının tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca plakanın üzerinden herhangi bir trafik cezası olup olmadığını da plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ana sayfasında yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sorgulama yapmak isteyen kişinin kimlik bilgilerini girmeniz gereklidir. Bu sayfaya adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve doğum yılı bilgileri girilmelidir. Doğru bir şekilde bu bilgileri girdikten sonra sorgulama seçenekleri karşınıza gelecektir. Bu sorgulama seçeneklerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu sayfaya da araç plaka numarasını ve tescil belge seri numarasını girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.