Gündem Araç sorgulama SMS numarası kaçtır?

Araç sorgulama SMS numarası kaçtır?

15.02.2016 - 21:21 | Son Güncellenme:

Plaka araç sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulamanızı yapmak için online hizmetleri kullanabileceğiniz gibi SMS üzerinden de istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Detayları haberimizde.

Araç sorgulama SMS numarası kaçtır

Araç sorgulama işlemi ikinci el araç alacak olanlar için önemlidir. Araç sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız aracın birçok bilgisine ulaşabilirsiniz. Aracın durumunu, özelliklerini araç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Ayrıca aracın kime ait olduğunu çalıntı olup olmadığını da araç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemi ile birlikte de satın alacağınız aracın plakasının üzerindeki trafik cezalarını öğrenebilirsiniz. Araç satın almadan önce kesinlikle yapılması gereken işlemlerden bir tanesi plaka sorgulama işlemidir. Satın alacağınız aracın üzerindeki hasarları, değişen parçaları, hangi kazalara karıştığını araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemi ile birlikte de satın alacağınız aracın sigorta bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu sorgulamaların hepsini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.
ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız aracın tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu sorgulama sayesinde aracın çalıntı olup olmadığını, aracın durumunu ve aracın özelliklerini öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için de sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz zaman sistem sizden T.C. kimlik numaranızı E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer PTT kurumlarına giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile beraber sisteme girebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu hizmetlerden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulabilmek için sol taraftaki harflerden E harfini seçmelisiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan sonra alt bölümlerinden trafik şube bölümü altından araç sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Plaka sorgulama işlemi ile birlikte herhangi bir aracın plakasının üzerindeki trafik cezalarını öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya bazı kimlik bilgilerinizi girmeniz gereklidir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra sorgulama sayfasına girmiş olursunuz. Bu sayfadan sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama seçenekleri arasından araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtiğiniz zaman sisteme sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını ve tescil belge ve seri numarasını girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bilgileri girdikten sonra plaka sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi de aracın durumudur. Aracın kazalı olup olmadığını, bir parçasının değişip değişmediğini ve hangi kazalara karıştığını araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama işlemini internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sitesinin ana sayfasında yer alan sorgulama seçeneğini seçtikten sonra açılan seçeneklerden kaza tespit tutanağı sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Kaza tespit tutanağı sorgulama ve itiraz etme sayfasında birden fazla sorgulama seçeneği vardır. Plaka ve sigortalı T.C.kimlik numarası ile sorgulama seçeneğini seçtiğiniz zaman sisteme plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarasını girmelisiniz.

Haberin Devamı

Plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası seçeneğini seçtiğinizde sisteme plakanızı ve sigortalı vergi kimlik numaranızı girmelisiniz. Plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası seçeneğini seçtiğinizde ise sisteme T.C. kimlik numaranız ve plakanızı girmeniz gereklidir. Son olarak güvenlik kodunu da girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Tramer sorgulama işlemi ile de aracın sigorta bilgilerini öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemini de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulamalar bölümünden trafik poliçe sorgulama seçeneğini seçtiğiniz takdirde 3 tane sorgulama seçeneği karşınıza gelecektir. Bu sorgulama seçeneklerinden bir tanesini seçerek ve bilgilerinizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.