Gündem Arananlar listesinden 4 terörist öldürüldü

Arananlar listesinden 4 terörist öldürüldü

10.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ülke genelinde son bir haftada düzenlenen operasyonlara ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 25’i ölü, 8’i sağ, 10’u teslim olmak üzere 43 terörist etkisiz hale getirildi. Yapılan planlı operasyonlarda ise 842’si terör suçları, 167’si düzensiz göç ve 3 bin 601’i uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 610 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Arananlar listesinden 4 terörist öldürüldü

Operasyonlarda etkisiz hale getirilenler arasında Terörden Arananlar Listesinde kırmızı kategoride yer alan “Garzan Kemal” kod adlı PKK’lı terörist Medeni Sayılgan, yeşil kategoride yer alan “Demhat Cilo” kod adlı Eyüp Çelik, gri kategoride yer alan “Soro Amet” kod adlı Mehmet Rehber Çetin ve “Harun Munzur” kod adlı Maşallah Malazgirt’in de yer aldığı sözde üst düzey örgüt üyelerinin bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Operasyonlar kapsamında terör örgütü mensuplarınca kullanılan 61 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 49 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edilirken, 1,5 ton patlayıcı yapımında kullanılan madde, 43 el bombası, aralarında bir füzenin de yer aldığı 40’i ağır ve uzun namlulu olmak üzere 47 silah ile 18 bin 480 muhtelif mühimmat ele geçirildi.