Gündem Bayramda yasak var mı? Bakan Fahrettin Koca'dan açıklama! - Kurban Bayramı Arefe Günü resmi tatil mi?

Bayramda yasak var mı? Bakan Fahrettin Koca'dan açıklama! - Kurban Bayramı Arefe Günü resmi tatil mi?

28.07.2020 - 19:29 | Son Güncellenme:

2020 Kurban Bayramı 30 Temmuz Perşembe günü Arefe ile başlıyor. İslam alemi için en önemli dini bayramlardan olan Kurban Bayramı öncesi milyonlarca vatandaş Kurban Bayramı ne zaman, Arefe Günü resmi tatil mi ve bayramda sokağa çıkma yasağı var mı gibi soruların cevaplarını arıyor...

Bayramda yasak var mı Bakan Fahrettin Kocadan açıklama - Kurban Bayramı Arefe Günü resmi tatil mi

Kurban Bayramı'na artık birkaç gün kala aramalar da iyice arttı. Bu yıl Temmuz ayına denk gelen ve 30'unda Arefe Günü başlayacak olan Kurban Bayramı ile ilgili Bakan Koca da önemli bir açıklama yaptı. Peki bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? İşte hem bu sorunun yanıtı hem de 2020 Kurban Bayramı günleri...

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

BAKAN KOCA: Bayramda memleketine gidecek olanlar, trafik yoğunluğuna kalmadan yola çıkmalı. Taşıtlarda kalabalık olmamalı, tedbirlere uyulabilmelidir. Bayram namazı açık alanda, mesafe kuralına uyularak kılınmalıdır. Kurban kesiminde ve et dağıtımında hijyene normalden daha fazla dikkat edilmelidir. Toplu bayramlaşma yapılmamalı, kalabalık bayram yemekleri düzenlenmemelidir. Ziyaretler sınırlı tutulmalıdır. Bayramlaşmalar mümkün olduğunca telefonla yapılmalıdır.
 
Özellikle 65 yaş üstündekiler, kronik hastalığı olanlar, tebrikleri telefonla kabul etmelidir. Hiçbir şekilde el sıkma, kucaklaşma olmamalıdır. El temizliğine dikkat edilmelidir. Bir araya gelinecekse açık hava tercih edilmelidir. Bayramda, maske ve mesafe kuralına bugüne kadar olduğundan daha fazla ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu yıl 31 Temmuz Cuma ve 3 Ağustos Pazartesi günleri arasında idrak edilecek. Kurban Bayramı arefesi ise 30 Temmuz tarihinde eda edilecek.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusu henüz netlik kazanmadı. Bayram tatilinin Cuma gününe denk geliyor olması nedeniyle tatilin 9 güne çıkarılması beklenmiyor.

31 Temmuz Cuma Kurban Bayramının 1. günü

1 Ağustos Cumartesi Kurban Bayramının 2. günü

2 Ağustos Pazar Kurban Bayramının 3. günü

3 Ağustos Pazartesi Kurban Bayramının 4. günü

MİGROS KURBANLIK FİYATLARI

BÜYÜKBAŞ

1/7 Büyükbaş kurbanlık en az 21 kg kemiksiz et

1.825,00 TL

KÜÇÜKBAŞ

Koç kurbanlık en az 12 kg kemikli et: 1.445 TL

Koç kurbanlık en az 16 kg kemikli et: 1585 TL

Haberin Devamı

CARREFOURSA KURBANLIK FİYATLARI

Büyükbaş kurbanlık hisse paketi: En az 20 kg kemiksiz et 1/7 hisse 2.ve 3.gün teslimat 1.690 lira

Kıvırcık koç kurban paketi: En az 18 kilo 2.3.ve 4.gün teslimat 1.590 lira