Gündem Babalar Günü ne zaman? (2017 Babalar Günü sözleri)

Babalar Günü ne zaman? (2017 Babalar Günü sözleri)

15.05.2017 - 13:41 | Son Güncellenme:

2017 Babalar Günü için geri sayım başladı. Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü'nün ardından Babalar Günü için de tarih yaklaşmaya başladı. Her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü bu sene 15 Haziran'a denk geliyor.

Babalar Günü ne zaman (2017 Babalar Günü sözleri)

Babalar Günü için geri sayım. Haziran ayının yaklaşması ile birlikte Babalar Günü'nün de ne zaman kutlanacağı en çok konuşulan konulardan birisi oldu. Peki Babalar Günü ilk ne zaman kutlandı?

Haberin Devamı

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Tüm dünya ülkelerinde Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü 2017 bu sene 15 Haziran Pazar gününe denk geliyor.


BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi Babalar Günü'nün de olması fikrine sahipti. Dodd'un babası altı çocuğu tek başına büyütmüştü ve Dodd, bu sebepten dolayı babasının doğum günü tarihi olan 5 Haziran'ın Babalar Günü olmasına yönelik çalışmalar yürütse de çalışmalar o tarihe yetişemedi. Böylece Babalar Günü kutlamaları Haziran ayının üçüncü Pazar gününe ertelendi.

Tarihte ilk defa 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanan Babalar Günü, bu tarihten itibaren diğer ülkelerde kutlanmaya başlandı. 1924 yılında ise ABD Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.

Haberin Devamı

1966 yılında dönemin ABD Başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını ilan etmiştir. 1972 yılında da başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü resmi olarak ABD'de kabul edilmiş ve resmi tatil ilan edilmiştir.

BABALAR GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

Babalar çınar gibidir, meyvesi olmasa da gölgesi yeter. Tüm babalara selamlar…

Hayatın anlamını ve tüm güzelliklerini öğreten adam benim canım babam babalar günün kutlu olsun…

Allah’ım seni başımızdan hiç eksik etmesin. Babalar günün kutlu olsun gül yüzlü babam.

Sınırsız bir sevgi, anlatılmaz bir sevgiyle beni seven babam, sana layık olmak için yaşıyorum. Babalar günün kutlu olsun.

Varlığıyla bize güven ve huzur veren biricik babalarımızın babalar günü kutlu olsun.

Allah seni başımızdan eksik etmesin ve varlığınla bize hep huzur ver. Babalar gününüz kutlu olsun…

Hayatımızın her anında emeği bulunan babalarımızın, babalar gününü kutlar; saygılar sunarız.

Gül kokulu ellerinden doya doya öperim. Canım babam seni çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun…

Üzerine sabır tohumu ekip sevgiyle suladığın gülünün bilmeni istediği bir şey var. Seni çok ama çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.

Haberin Devamı

Kollarından daha huzurlu, daha güvenli, yüreğinden daha sıcak ülke yokmuş babacım. Babalar günün kutlu olsun.

Zor zamanları kolay geçirmek için yanınızdan hiç eksik olmaması gereken ilk kişi kimdir tabi ki babamız. Babalar gününüz kutlu olsun…

Benzemez hiç bir şeye bu sevgi. Ne şiir yeter anlatmaya, ne yürek yeter bunu sığdırmaya. Babalar günün kutlu olsun babam.

Babam olduğun için çok mutluyum, sahip olduğum en iyi baba ve arkadaşsın. Babalar günün kutlu olsun babacım.