Gündem Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı, seyahat yasağı kalkacak mı? Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı olur mu?

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı, seyahat yasağı kalkacak mı? Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı olur mu?

04.05.2020 - 21:04 | Son Güncellenme:

Bayrama adım adım yaklaşılıyor. Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı ile ilgili detaylar vatandaşların merak ettiği konular arasında bulunuyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Kabine toplantısı yapılacak. Toplantıda normalleşme süreci ile ilgili detayların görüşülmesi bekleniyor. Bayram ile ilgili bir karar çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu. Gündem bayramda sokağa çıkma yasağının 9 gün veya 4 gün olacağı ile ilgili iddialar bulunuyor. Peki bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? 9 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı, seyahat yasağı kalkacak mı Bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı olur mu

Bayramda sokağa çıkma yasağı gelip gelmeyeceği gündemde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Huber Köşkü’nden 6. kez Kabine toplantısı yapılacak. Toplantıdan çıkacak kararlar ise merakla bekleniyor. Toplantıda bayramda sokağa çıkma yasağıyla ilgili karar alınıp alınmayacağı ise vatandaşların merak ettiği konular arasında bulunuyor. Bayramda sokağa çıkma yasağının 9 gün veya 4 gün olacağı iddiaları konuşuluyor. Peki bayramda 9 gün sokağa çıkama yasağı var mı? 23-24-25-26- Mayıs sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Haberin Devamı

23-24-25-26- MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında sokağa çıkma yasağı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bu hafta sonu sokağa çıkma uygulamasını sürdürüyoruz.

Kurallara riayet düzeyine bakarak sonraki haftalarda aynı uygulamayı devam ettireceğiz. Bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlamasını sürdürüyoruz. 31 ilde şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırılmasını bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı'nın 1.günü: 24 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı'nın 2.günü: 25 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı'nın 3.günü: 26 Mayıs Salı

Haberin Devamı

BAYRAMDA 9 gün SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi köşesinde "9 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kritik karar 18 Mayıs’ta" adlı bir yazı kaleme aldı.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili kısmı:

Mayıs ayının normalleşme sürecinin hazırlık aşaması olacağı netleşti. Bayrama kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek. Ama asıl bayramdan sonra ne olacak?

Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Cumartesi günü arife, pazar günü ise bayram olduğu için zaten sokağa çıkma yasağının kapsamında olacak. Ancak bu süreçte aydınlatılması gereken iki tarih var.

Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günü de sokağa çıkma yasağı kapsamına alınıp 4 gün olarak uygulanacak mı?

Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere 9 günlük sokağa çıkma yasağı söz konusu mu?

Normalleşme takvimi pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapılıyor. Ramazan Bayramı’nda da şehirlerarası seyahatler yapılamayacak. Ama bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına şimdiden karar verilmeyecek. 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bayramla ilgili süreç netleştirilecek. Piyasalar rahat olsun. İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir.