Gündem Belediye boşalttığı binayı 1 gecede yıktı

Belediye boşalttığı binayı 1 gecede yıktı

31.01.2009 - 14:53 | Son Güncellenme:

.

Belediye boşalttığı binayı 1 gecede yıktı

MALATYA Belediyesi'nin yeni yapılan binasına taşınmasıyla 71 yıllık 2 katlı eski binanın ani bir kararla ekipler tarafından gece yıkılması kentte tepkiye neden oldu.
Bazı sivil toplum kuruluşlarının eski belediye binasının ‘Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi için başlattığı girişim ardından belediye binası, AKP'li Başkan Cemal Akın tarafından alınan kararla gece saatlerinde yıkılmak istendi. Bunun üzerine sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri belediyeye gelerek yıkıma engel olmak istedi. İçerisinde henüz büro malzemeleri bulunan binaya, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın talimatıyla iş makineleri ve kamyonlar gönderildi. binaya gelen iş makineleri yıkımı başlatmak isterken, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu ile Malatya Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, belediyeye gelerek ilgililerle bir süre tartıştı. Yıkımın Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a iletildi. Bunun üzerine hemen belediye binasına gelen Çalık ve AKP İl Başkanı Mustafa Şahin Belediye Başkanı Akın'ı telefonla arayarak yıkımın durdurulmasını istedi. Bunun üzerine yıkım için gelen iş makinaları çekildi.
AKP tarafından tekrar aday gösterilmeyen Cemal Akın, kendisine ulaşabilen gazetecilere binayı yıkarken araziyi yeşil alan yapacaklarını söyledi. Vali Halil İbrahim Daşöz'ün konuyu görüşmek için aradığı Akın'a ulaşamadığı, bir telefonlara cevap vermediği öne sürüldü. Valinin daha sonra ulaştığı belediye başkanı Akın'dan, binanın durumunun değerlendirilmesi için yıkım faaliyetini durdurmasını istediği, Akın'ın da buna olumlu yanıt verdiği haber alındı.
Belediye Binasının yıkımını öğrenen siyasi partilerin belediye başkan adaylarıda belediye binasına gelerek ani yıkım kararına tepki gösterdi. Adaylar bu tür kararları Malatya'ya halkına sormadan ortak karar alınmadan gece yarısı kimseden habersiz yıkım kararını eleştirdi.
Tam herkes yıkımın durdurulduğunu sanarken iş makinaları gece yarısında tekrar gelerek yıkıma başladı. Sabaha kadar süren yıkım çalışmalarında 71 yıllık belediye binası tarihe karıştı. Sabah saatlerinde belediye binasının yıkıldığını gören bazı kişiler yıkımı eleştirirken bazıları da destek verdi.