Gündem Cuma kritik seviye!

Cuma kritik seviye!

19.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde 1 haftadır kavurucu sıcaklar etkili olurken, Meteorolojiden yeni bir sıcak hava dalgası uyarısı geldi. Bugünden itibaren 8 derece birden yükselecek sıcaklıklar birçok ilde 40 derecenin üzerine çıkarken, cuma günü ise kritik seviyeye ulaşması bekleniyor.

Cuma kritik seviye

Sadece Türkiye’de değil dünyada üst üste sıcaklık rekorları kırılırken,, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada yeni sıcak hava dalgasının bugünden itibaren tüm yurdu etkisi altına alacağı bildirildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerine çıkacağı aktarılan açıklamada, sıcaklıkların İstanbul’da 32-35, Edirne’de 38-41, Kırklareli’nde 36-40, Tekirdağ’da 33-36, Kocaeli’nde 37-39, Sakarya’da 35-37, Yalova’da 31-33 derece olacağının tahmin edildiği kaydedildi. Açıklamada, sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ila 16.00 arasında dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Haberin Devamı

Sokaklar boş kaldı

Antalya’da dün hava sıcaklığının 40 dereceye çıkması ile Konyaaltı Sahili’nde yoğunluk oluştu. Nem oranının da yüzde 12’ye düştüğü kentte sıcaktan bunalan tatilciler denize girerek serinledi. Temmuz ayı mevsim normali 34.2 derece olan kentte bugün 40, perşembe 41, cuma 40, cumartesi 41 ve pazar günü 44 derece sıcaklık bekleniyor.

Son günlerde termometrelerin 48 dereceyi gösterdiği Diyarbakır’da sıcaklık rekoru kırıldı. Tarihi Sur ilçesinde kavurucu sıcak nedeniyle caddeler boş kalırken, turistlerin uğrak yeri tarihi yerler sessizliğe büründü.

Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da termometreler 52 dereceye ulaştı. Gençler sulama kanalında ölümüne serinliğe devam ederken, besici Zafer Oğuz ise sıcaktan etkilenen koyunları için çareyi buzlu suda buldu. Hayvanlarının içtiği suya buz karıştıran Oğuz, ayrıca hortumla hayvanlarını tek tek yıkadı.