Gündem ‘Denetimsiz yurtlar var’

‘Denetimsiz yurtlar var’

08.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili sözleri hakkında ilk kez dün konuştu.

‘Denetimsiz yurtlar var’


Yeşilköy’deki bir otelde düzenlenen “İstanbul Sözleşmesi’nin 3. Yılında Kadının İnsan Haklarındaki Gelişmeler” başlıklı toplantıya katılan Bakan Şahin, Ak Parti iktidarının, 2 hafta önce içinde yaşam hakkına müdahaleyi suç sayan maddenin de yer aldığı Demokratikleşme Paketi’ni Meclis’e gönderdiğini söyledi. Şahin, şöyle konuştu:
“Türk Ceza Kanunu’nda yaşam hakkına müdahale varsa, 1 yılla 3 yıl arasında ceza getirecek bir düzenleme yaptı. Bir kadın, anne, insan olarak üzüntüm tartışırken, birbirimizi çok hırpalıyoruz, birbirimizin hakkını, hukukunu korumadan tartışıyoruz. Hepimizin ortak ideali, evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek. Bu ülkenin genetik kodlarından gelen değerleri, kültürü, kimliği var. Büyükşehirlerde yurt gibi çalışan ama yurt vasfı olmadığından dolayı da hiçbir denetim geçirmeyen sistemler var.
O yüzden bizim, hep beraber bunu nasıl düzenleyebiliriz, nasıl çözebiliriz diye bakmamız gerekiyor. Aksi taktirde, burada bir öğrenci evlerine müdahale, kadın-erkeğin yaşamına müdahale, özel hayata müdahale gibi yaklaşırsak, bu sefer yanlış yerden tartışmayı açmış oluruz.”