Gündem DGS ek tercihler ne zaman 2020? DGS ek yerleştirme ne zaman, taban puanları ve boş kontenjanlar açıklandı mı?

DGS ek tercihler ne zaman 2020? DGS ek yerleştirme ne zaman, taban puanları ve boş kontenjanlar açıklandı mı?

07.10.2020 - 17:42 | Son Güncellenme:

DGS tercih sonuçları bugün açıklandı. ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, Twitter hesabından DGS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını paylaştı. İstediği bölüme yerleşemeyen adaylar DGS ek tercihlerin en zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki 2020 DGS ek tercih ne zaman yapılacak?

DGS ek tercihler ne zaman 2020 DGS ek yerleştirme ne zaman, taban puanları ve boş kontenjanlar açıklandı mı

DGS ek tercihleri ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. DGS tercihleri 25 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.. Bugün ise 2020 DGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların belli olmasından sonra istediği üniversiteyi kazanamayan adayların gündeminde ek tercihler yer aldı.Peki DGS ek tercih ne zaman 2020?

Haberin Devamı

DGS EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK 2020?

DGS ek tercihlerinin yapılacağı tarih henüz belli olmadı.

2020 DGS kılavuzunda ek yerleştirme ile ilgili şu detaylar yer alıyor;

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2020-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını
ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

2020-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2020-DGS’ye girmiş ve 2020-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Haberin Devamı

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen
sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (20,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

DGS TABAN PUANLARI BELLİ OLDU 2020

DGS 2020 yerleştirme sonuçlarına ilişkin taban ve tavan puanlar açıklandı!

DGS ATBAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yazarlar