Gündem Dragon şampiyonlarına ödül

Dragon şampiyonlarına ödül

05.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl ilk kez düzenlenen 2023 Bodrum Dragon Dünya Şampiyonası sona erdi. Türkiye ve dünyadan 100’e yakın yelkenci ve 24 ekibin yarıştığı etkinlikte İsviçre’den “1quick1” ekibi şampiyonluğa ulaşırken, İngiltere’den “Louise Racing” ekibi ikinci, “Bluebottle” ekibi ise üçüncü oldu.

Dragon şampiyonlarına ödül

Türkiye Yelken Federasyonu, Uluslararası Dragon Birliği (IDA), Türk Dragon Birliği (TDB) ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından Arar Petrol A.Ş ana sponsorluğunda Bodrum’da 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Dragon Dünya Şampiyonası sona erdi. Etkinlikte toplam 100’e yakın yelkenci ve 24 ekibin yarıştı. Nefes kesen yarışmalar sonunda 3 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Dünya Şampiyonu İsviçre’den “1quıck1” teknesiyle Wolf Waschkuhn, Joao Vidinha; ikinci İngiltere’den “Louise Racing” teknesiyle Grant Gordon, Luke Patience, Faye Chatterton, James Williamson, üçüncü ise Kraliyet teknesi “Bluebottle” ile Graham Bailey, Julia Bailey, Ruairidh Scott ve Will Bedford oldu.

Haberin Devamı

Amatör yelkenciler arasında ise en büyük ödül olan “Atkinson Corinthian” ödülünün birincisi “Felix Culpa” teknesiyle Yiğit Taban, Yiğit Eroğlu, Hakan Karakaplan, Süleyman Cihan Erkan; ikinci ise “Borga” teknesiyle Azat Baykal, Sercan Büyüksöylemez, Emir Işıklıgil, üçüncü ise “Akmetal” teknesiyle Can Fuat Akbaşoğlu, Serhat Ayan ve Valentin Zubkov oldu. Ustalar Kupası, Masters’ Trophy’i kazanan ise “Fever” teknesiyle Klaus Diederichs, Diego Negri ve Jamie Lea oldu.

Dragon şampiyonlarına ödül

24 ekip yarıştı

Türk Dragon Birliği (TDB) Başkanı Arkun Demircan, bundan sonra her yıl Bodrum’da uluslararası dragon yarışları düzenleyeceklerini vurgulayarak “Yarışlarda dünyanın dört bir yanından 24 ekip ve 100’e yelkenci şampiyonluk unvanı için rekabet etti. Şampiyonaya katılan ülkeler arasında Türkiye, İsviçre, Portekiz, İngiltere, Macaristan, Avustralya, Belçika yer aldı. Bunların 8’i Türk ekibi oldu ve 30 Türk yelkenci ile katıldı” dedi. Dragon Dünya Şampiyonası Organizasyon Komitesi Başkanı Cüneyt Büyükuçak “Ekipler Bodrum sularının rüzgârlarına, dalgalarına ve zorlu bir rekabete göğüs gererek yeteneklerinin sınırlarını zorladılar. Adil rekabet ve dostluk ruhunu benimseyerek gerçek bir sportmenlik örneği sergilediler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dragon şampiyonlarına ödül