Gündem Dünyadan destek devam ediyor

Dünyadan destek devam ediyor

11.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Dünyadan destek devam ediyor

Blinken’dan taziye ziyareti

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulundu. Blinken taziye defterine “Şahsım ve Amerikan halkı adına, yaşadıkları büyük kayıptan dolayı Türkiye halkına taziyelerimi iletiyorum. ABD, bugün ve gelecekte müttefikimiz ve dostumuz Türkiye’nin yanındadır. Birlikte yeninden inşa edeceğiz” yazdı.

Katedral’den İstiklal Marşı çalındı

Belçika’nın Anvers kentinde bir katedralden Türkiye’ye destek için İstiklal Marşı çalındı. Anvers Belediye Başkanı Bart De Wever sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Türkiye’de meydana gelen depremde binlerce insanın hayatını kaybetmesinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

Katar Emiri’nden 14 milyon dolar

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Katar Televizyonu tarafından başlatılan “yardım ve dayanak” kampanyasına 50 milyon Katar riyali (14 milyon dolar) bağışladı. Kampanya Türkiye ve Suriye için 92 milyon Katar riyaline (yaklaşık 25,2 milyon dolar) ulaştı.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı yardım kolisi hazırladı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, başkent Londra’daki University College London’s Turkish Society (Türk Topluluğu) öğrencileri tarafından kurulan bir bağış merkezini ziyaret etti. Sunak, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için kışlık atkı, bere ve battaniye bağışında bulunarak, yardım kolilerin hazırlanmasına katkıda bulundu. Sunak, “Bir baba olarak, ebeveynlerin küçük çocuklarını molozların arasında bulmaya çalışmasını izlemek yürek parçalayıcı” dedi. İngiltere ayrıca 77 kişilik arama-kurtarma ekibini dün Gaziantep’e ulaştırdı.

Rutte, Rotterdam Camii’ne gitti

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Rotterdam Camii’ni ziyaret etti. Rutte, hazırlanan yardımlar için cami yönetimi ve tüm gönüllülere teşekkür etti.