Gündem E-bordro ile maaş dökümü belgesi!

E-bordro ile maaş dökümü belgesi!

02.09.2016 - 11:05 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması kamu çalışanlarınca yoğun şekilde kullanılıyor. En güncel maaş bordrosu internette e-bordro uygulamasından görülebiliyor. Geçmiş dönem maaş bordroları da Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması aracılığı internetten kolaylıkla görüntülenebiliyor.

E-bordro ile maaş dökümü belgesi

Her geçen gün hızla gelişen modern teknolojinin Türkiye’de devlet kurumlarında da aktif şekilde kullanılmaya başlandı. Türk devlet kurumu hizmetlerinin modernizasyonunun başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi sayesinde artık Türkiye’de kamu hizmetlerinde vatandaşa internet altyapısı üzerinden de hizmet ulaştırılabiliyor. Türkiye’nin en önemli devlet kurumlarından birisi olan ve vatandaşın sıklıkla işlem gerçekleştirmek durumunda kaldığı başlıca kurumlar arasında bulunan Maliye Bakanlığı’nın da internet ortamı üzerinde önemli hizmet uygulamaları bulunuyor. Bu doğrultuda Maliye Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde e-bordro isimli bir maaş bordrosu uygulaması hizmete açıldı.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye genelindeki herhangi bir devlet kurumunda görev alan her bir personelin kullanabilmekte olduğu Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması ile artık her ay alınan memur maaşının maaş bordrosu internet ortamı üzerinden de görüntülenebilmeye başlandı. Günümüz modern yüzyıl akıllı cihaz teknolojisi furyasının en aktif şekilde yaşandığı ülkeler arasında yer alan Türkiye’de vatandaşın oldukça yoğun şekilde kullanmakta olduğu mobil akıllı cihazlar nerede olursa olsun internet erişiminin son derece basit ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesine olanak veriyor. Bu durumda günümüzde internet ortamı üzerinde sunulan her bir hizmetin oldukça yoğun şekilde vatandaşlar tarafından kullanılmasına ve ilgi görmesine yol açıyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro isimli uygulamada oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması sadece kamu çalışanları tarafından kullanılabiliyor. Bu yüzden özel sektörde çalışan ve SSK sigortası mükellefi olan vatandaşlar tarafından Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulamasının kullanılabilmesi söz konusu değildir. Maaş bordrosu, kamu çalışanlarının her ay almakta olduklar memur maaşlarının ayrıntılı bilgilerinin yer aldığı ve yasal olarak çalışana her ay aldığı maaşa ilişkin olarak verilmesi gereken bir belgedir. Bu maaş bordrosu içerisinde memur maaşının net miktarı, brüt miktarı, sigorta ödemesi, primler, ikramiyeler ve diğer kesintiler gibi tüm işlem bilgileri yer almaktadır. Bu aşamada internet ortamı üzerinden e-bordro uygulaması üzerinden maaş bordrosunun görüntülenebiliyor olması kamu çalışanlarına önemli bir kolaylık ve avantaj sağlamaktadır.

Kamu çalışanlarının pek çok alanda gereksinim duyabildiği bir belge olan maaş bordrosunun internet ortamı üzerinden düzenlenir düzenlenmez en güncel aya ait olan maaş bordrosunun dahi görüntülenebiliyor olması e-bordro uygulamasının oldukça ilgi görmesine yol açıyor. E-Devlet sistemi üzerinden kullanılabilmekte olan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması üzerinde seçilen ay ve yıl bilgileri sayesinde en güncel aya ait maaş bordrosu dışında geçmiş aylara ait maaş bordroları da görüntülenebiliyor. Kamu çalışanlarının bu aşamada tek yapmaları gereken görmek istedikleri maaş bordrosunun dönem bilgisini yani yıl ve ay bilgisini ilgili bölüme girmek olacaktır. Böylelikle istediği dönem maaş bordrosunu internet kolaylığında dakikalar içerisinde görebilme şansına sahip olabiliyor.