Gündem E-devlet uygulamalarına giriş ve eDevlet şifresi alma

E-devlet uygulamalarına giriş ve eDevlet şifresi alma

08.06.2015 - 10:14 | Son Güncellenme:

Günümüzde E-Devlet şifresi ile pek çok kamu işlemlerimizi kolayca yapabilmekteyiz. Bu haberimizde E-Devlet şifresininnasıl alındığını ve E-Devlet sisteminin nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

E-devlet uygulamalarına giriş ve eDevlet şifresi alma

Modern teknoloji ile birlikte internet yaşamın her alanında olduğu gibi kamu işlemlerinde de etkin bir rol üstleniyor. Özellikle de son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte dijital platformda vatandaşa hizmet vermek üzere e-Devlet portalı hizmete açıldı. Vatandaşlar bu sanal devlet platformunu kullanarak, internet üzerinden hem hızlı, hem güvenli hem de kolay bir şekilde kamu kurumu işlemlerini gerçekleştirebilme kolaylığından yararlanabiliyor. Son dönemlerde dünyanın her yerinde kamu kurumları tarafından internet teknolojisinin vatandaşa sunulan hizmetlerde kullanılıyor olması, vatandaşın kamu kurumu işlemlerinde modern ve çağdaş hizmet standartlarından yararlanabilmelerine yardımcı oluyor. Böylelikle kamu kurumlarında işlerliğin daha hızlı ve daha etkin bir şekilde oluşturulması ve vatandaşın modern dünya standartlarına uygun kamu hizmetleri alabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye’de de son dönemlerde kamu kurumları tarafından internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılırken, vatandaş internete erişim sağlayabildikleri her yerden pek çok kamu kurumu ile olan işlemini kolay ve hızlı bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüzde vatandaşlar tarafından dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumu online hizmetleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları genel olarak kamu kurumunun kendi resmi web sitesi üzerinden vatandaşın hizmetine sunuluyor. Bu durum vatandaşın kamu kurumunun dijital platform üzerindeki bu online hizmet uygulamalarından haberdar olamamasına ya da son derece zorlu bir şekilde erişim sağlayabilmesine yol açıyor. Dijital platformda yer alan kamu hizmetlerinde bu gibi sorunların ortaya çıkması da vatandaşın, kamu kurumlarının online hizmetlerinin sağlayacağı kolaylıklardan verimli şekilde yararlanamamasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern Türkiye’sinde bu gibi durumların dijital platformda önüne geçilebilmesi amacı ile kurulan e-Devlet sistemi 2008 yılından bu yana kesintisiz olarak vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Özellikle de vatandaşın tüm kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarına tek bir portal içerisinde erişim sağlayabilmesini sağlayan, internetin en güvenli sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sistemi vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’de internet teknolojisine entegrasyonunu en başarılı şekilde gerçekleştiren kamu kurumlarının dijital platformda vatandaşın hizmetine sunduğu online kamu hizmet uygulamaları sanal devlet portalı içerisinde vatandaşa sunuluyor. Vatandaş artık internette tek bir portala giriş yaparak, Türkiye’deki tüm kamu kurumları ile olan işlemlerini internet kolaylığında gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Sanal devlet hizmetlerinden güvenli bir platform üzerinde yararlanabilmek için vatandaşın e-Devlet portalı girişi yapmaları son derece büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Özellikle de kamu kurumlarının online hizmetlerinde yasal geçerliliğin bulunuyor olması ve buna ek olarak sanal devlet portalı içerisinde vatandaşın kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve adres bilgileri gibi son derece önemli bilgilerin yer almasından dolayı kesinlikle yüksek güvenliğin sağlanması dijital platform üzerinde son derece büyük bir önem arz ediyor. Başbakanlık tarafından hizmete açılan e-Devlet sistemine giriş işlemleri sadece 4 farklı yöntem ile turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş sayfasından gerçekleştirilebiliyor. Vatandaş sanal devlet platformunun sisteme giriş ekranı içerisinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Dijital platform üzerinde vatandaşın daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde kamu kurumları ile olan işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan e-Devlet portalı içerisinde kullanıcı olarak yer alabilmek için 18 yaşını geçmiş ve Türk vatandaşı olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Günümüzde e-Devlet platformu içerisinde vatandaşa aktif olarak hizmet vermekte olan 183 devlet kurumu ve her geçen gün sayısal yönden artış gösteren 1203 online kamu hizmeti bulunuyor. Bu online hizmetler aracılığı ile sigorta mükellefleri tüm işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüzde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. 2008 yılında dijital platform üzerinde hizmete açılan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi özellikle de vatandaşın daha güvenli ve daha hızlı şekilde internete erişim sağlayabildiği her alanda kamu işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olurken 22 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır.