Gündem En az sinemaya giden: Samsun

En az sinemaya giden: Samsun

04.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinemia’nın araştırmasına göre Türkiye’nin en az sinemaya giden şehri Samsun oldu. Sinemaya sık gidenler ise 16 yaş üstü öğrenci ve genç çalışanlar

En az sinemaya giden: Samsun

Online sinema kulübü Sinemia, aktif üyelerinin bulunduğu 72 ilde gerçekleştirdiği araştırmasında Türkiye’de sinema sektörünün gelişim potansiyellerini ve sinema alışkanlıklarını inceledi. Türkiye’de bir kişinin yılda ortalama sinemaya gitme sıklığı, geçtiğimiz 10 yılda iki katına çıkarak 0.8’e ulaştı. Türkiye’nin en sinemasever ili Konya olurken onu sırasıyla Eskişehir, İzmir, Kocaeli ve Bursa takip etti. İstanbul ve Ankara ise ilk 5’te yer almadı. Sinemaya en az sıklıkta giden il ise Samsun olarak belirlendi.

Sinemaya en sık gidenler 16 yaş üstü öğrenciler ve genç çalışanlar. 30’lu yaşların sonuna doğru sinemaya gidiş sıklığında bir azalma yaşanırken bu oranın, emeklilikle paralel olarak 50’li yaşlarla birlikte tekrar artışa geçtiği tespit edildi. Araştırmada, erkeklerin kadınlara göre 1.5 oranla daha fazla sinemaya gittiği ortaya çıkarken gece seanslarını da, yüzde 83 oranında erkeklerin tercih ettiği belirlendi.

Yazarlar