Gündem Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi koronavirüs aşısını oldu, BionTech mi, CoronaVac mı?

Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi koronavirüs aşısını oldu, BionTech mi, CoronaVac mı?

14.01.2021 - 18:49 | Son Güncellenme:

Koronavirüs aşısı Türkiye'ye geldi ve test aşamaları tamamlanarak acil kullanım onayı verildi. Aşıyı olan ilk kişi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. 250 bin üzerinde sağlık çalışanının da aşı olduğu belirtilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 14 Ocak günü Ankara Şehir Hastanesi'nde aşı oldu. Peki, Erdoğan ve Koca hangi aşıyı oldu?

Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi koronavirüs aşısını oldu, BionTech mi, CoronaVac mı

Uygulanmaya başlayan korona aşısı hangi ülkeye ait; Almanya, İngiltere, ABD, Çin? Sağlık Bakanlığı Türk doktorların kurucuları olduğu Almanya merkezli BionTech ile ABD merkezli ABD'li ilaç firması Pfizer'in geliştirdiği aşı için anlaşma yapıldığını bildirmişti. Çin'in geliştirdiği CoronaVac aşısı ise Türkiye'ye getirilmişti. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası koronavirüs aşısını olan ilk kişi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 14 Ocak günü aynı korona aşısında oldu.İşte, Türkiye'ye gelen ve uygulanmaya başlayacak korona aşısı...

Haberin Devamı

BAKAN FAHRETTİN KOCA HANGİ KORONAVİRÜS AŞISINI OLDU?

Çin'in geliştirdiği korona aşısının Türkiye'ye gelmesi ve BionTech ile anlaşıldığı haberleri kısa süre önce gündeme gelmişti. 13 Ocak Çarşamba akşamı covid-19 aşı gündemi ile acil toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca, aşılama işleminin 14 Ocak günü başlayacağını belirtti. Aynı zamanda Fahrettin Koca canlı yayında koronavirüs aşısı oldu.

Koca'nın aşılama işlemi sonrası sosyal medyada 'Fahrettin Koca hangi aşıyı oldu?' sorusuna yanıt arar oldu. Fahrettin Koca, Çinli SinoVac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısını oldu.

250 bin üzerinde sağlık çalışanının da olduğu koronavirüs aşısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da uygulandı.Diğer yandan bilinen başarılılık oranı yüksek olan Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Pfizer aşıları da bulunuyor.